Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Persoon onderkoeld uit water gehaald Renesse

Toegevoegd: 26-03-2016, 17.10 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Bij het strand van Renesse is zaterdagmiddag een onderkoeld persoon uit het water gehaald. Dat meldt de brandweer van Burgh-Haamstede.
 
De strandjeep van de brandweer werd rond 14.55 uur opgeroepen nadat nabij strandpaviljoen De Zwaluw aan de Hoogenboomlaan iemand in de problemen was gekomen. Bij het watergat was iemand vast komen te zitten op de zandbank van de Verklikkerplaat voor het Noordzeestrand.


De brandweer waarschuwt mensen dat wandelen naar de plaat levensgevaarlijk kan zijn. Afgelopen jaar werden meerdere mensen van de plaat gered. Dat gebeurde onder meer in maart en april.

Zie ook:
Weer mensen van zandbank gered (10-04-2015)
Personen van zandplaat Renesse gered (23-03-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
verluyten (1-2-2017 om 10:00)
Beste,Gisteren is mijn man in Renesse op de zandbank vastgeraakt.Het water kwam hoog en de zandbank werd overspoelt met water. Mijn man heeft toen zijn jas uitgedaan en door het koude zeewater gestapt. Gelukkig dat hij koelbloedig was en zich goed concentreerde en dat hij groot is anders had het slechter kunnen aflopen.Het is totaal onverantwoord dat de zandbank niet is afgesloten en een groot bord gezet word dat betreden levensgevaarlijk is.Een onwetende wandelaar denkt dat dit een stuk van het strand is maar kan dus voor onaangename verrassing komen zoals mijn man en zoals ik lees ander bezoekers.Wanneer kan zandbank afgesloten worden zodat er geen ongelukken gebeuren.Dank aan de werkman die thee gaven en vervoer.Geen hulpdienst aanwezig
Cookie-instellingen beheren