Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje door het lint bij aanhouding

Toegevoegd: 27-03-2016, 12.11 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Tijdens de aanhouding van een 19-jarige jongeman uit Breda is vannacht een 16-jarig meisje uit Grijpskerke helemaal door het lint gegaan. Zij bemoeide zich dusdanig met de aanhouding dat het werk van de agenten werd belemmerd. Daarom werd ook het meisje aangehouden.


Toen rond 03.45 uur een bezoeker van een horecagelegenheid aan de Grindweg in Westkapelle zich op een woeste manier naar binnen wilde begeven terwijl hij even daarvoor naar buiten was gekomen, greep de politie in. De politie besloot de man naar buiten te halen maar deze verzette zich hevig. "Hij werd hierop aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Tot twee keer toe rukte de man zich los, maar uiteindelijk hebben de agenten hem toch kunnen boeien", aldus de politie.

In de tussentijd begonnen vier meisjes zich met de aanhouding van de man te bemoeien. Eén van de meisjes deed dit op een dusdanige manier dat zij zich tussen de verdachte en de agent wrong. Ze schopte en sloeg, klampte zich aan de agenten vast en krijste alles bij elkaar. Dit meisje werd aangehouden vanwege het beletten/belemmeren van ambtshandelingen. De andere drie begrepen plotseling wel dat ze zich beter afzijdig konden houden.

Ook de aanhouding van het meisje ging niet zonder slag of stoot. "Ze ging als een wilde tekeer. Uiteindelijk is ze geboeid en in een politieauto geplaatst. Toen de agenten zelf in de auto wilden plaatsnemen, hoorden zij harde knallen en zagen ze dat het meisje met haar hoofd tegen een van de portierruiten sloeg. Dit deed ze zo hard dat de ruit ontzet was en ongeveer vijf centimeter buiten de sponning stond. Hierdoor liep het meisje een verwonding op aan haar gezicht", aldus de politiewoordvoerder.

"Eén van de agenten is bij het meisje gaan zitten en heeft haar in een soort houdgreep moeten nemen, zodat het verdere vervoer nog enigszins normaal kon verlopen. Hierop heeft het meisje de agent in zijn vinger gebeten. Om het bijten te doen stoppen heeft de agent haar een stomp in haar buik gegeven." De agent liep een verwonding op aan zijn vinger en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Tijdens de rit naar Torentijd bleef het meisje volgens de politie hysterisch krijsen, beledigde ze de agenten en bedreigde ze hen met de dood. "Doordat het rijden in de auto met een kapot raam niet goed mogelijk was is het meisje uiteindelijk overgeplaatst in een ander politievoertuig en naar een politiecel in Torentijd gebracht", zo melt de politie.

De beide verdachten zitten nog vast. De agenten hebben aangifte gedaan tegen het meisje.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (27-3-2016 om 17:17)
zielig meisje, om zo je aandacht te trekken, heeft ze wat geslikt ofzo?
Frans Rietmeijer (27-3-2016 om 16:10)
Dag Joost, Pepperspray........in de auto? Ik snap wel dat het naar klinkt; een meisje in haar buik slaan, maar reken maar dat dat het enige was wat de agent nog kon doen. Hij of zij doet dat ook met pijn in de maag.
Frank (27-3-2016 om 14:23)
Wat doet een meisje van 16 om 3:45 uur nog in een horecagelegenheid. Dat kind hoort al lang en breed op haar bed te liggen. Wisten haar ouders hier van? Zo ja, plaats dat kind maar meteen uit huis in een tuchcollege. Misschien dat er dan nog iets van terecht komt.
Janspommerans (27-3-2016 om 14:21)
Tjonge tjonge, wat heeft die gesnoven? Of was ze 's morgens vergeten haar medicijnen in te nemen?
Rene (27-3-2016 om 14:21)
Zozo, 16 jaar al. Maarja t is tegenwoordig normaal dat ze op die tijdstippen nog stappen.........Beloofd wat voor de toekomst van dit stuk tuig
Mark (27-3-2016 om 14:01)
Klinkt als een gevalletje drugs al dan niet gecombineerd met alcohol.
Cookie-instellingen beheren