Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer dames slachtoffer babbeltruc

Toegevoegd: 27-03-2016, 12.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de politie zijn in de afgelopen week opnieuw meldingen binnengekomen van oudere dames die via een babbeltruc misleid zijn of waar een poging toe is gedaan. Eerder deze week waarschuwde de politie al voor een man die langs de deuren ging met een verhaal over stofzuigers.


Volgens de politie ging het dit keer om een vrouw die aanbelde bij oudere dames in Kloetinge, Waarde en Yerseke. "Op het moment dat de deur voor haar wordt opengedaan dringt ze de woning binnen en loopt direct door naar de keuken. Ze vraagt om iets te drinken en toont daarbij een lijst met handtekeningen. Die lijst is voor Unicef, zoals zij zegt, en ze zamelt handtekeningen en geld in", aldus de politie.

Wanneer de vrouw in de keuken staat, is de bewoonster volgens de politie soms zo verrast door haar brutale manier van optreden, dat de voordeur van de woning open blijft staan en er een tweede persoon de woning kan binnenlopen om zo de woning te doorzoeken.

"Dit is gebeurd bij een 90-jarige vrouw in Yerseke. Deze vrouw ontdekte na dit gebeuren dat op de bovenverdieping van haar woning alle kastjes en laatjes open stonden. Op het eerste gezicht miste ze gelukkig geen goederen uit haar huis", zo vertelt een woordvoerder. De dames uit Waarde en Kloetinge hebben de vrouw hun woning uit kunnen zetten voordat ze kans had om iets te doen.

Zie ook:
Waarschuwing voor stofzuigersmoes (23-03-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Panda (27-3-2016 om 16:54)
Hier heb ik maar een woord voor TUIG
AD. (27-3-2016 om 14:38)
Waarom altijd bij oude mensen en waarom komen ze niet bij mij. Of zou het zo zijn dat ze dan weten dat ze dan niet meer buiten komen
p (27-3-2016 om 14:08)
Wel een beetje jammer dat je dan de politie belt en dat deze zegt er nog niet van gehoord te hebben deze mensen hebben nog een tijdje in waarde rond gereden maar politie zie je niet ook niet na de melding. Waarschijnlijk koffie pauze
Cookie-instellingen beheren