Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Dure schoenen gestolen bij straatroof

Toegevoegd: 27-03-2016, 12.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 16-jarige Middelburgse jongen is zaterdagavond beroofd van zijn fiets, twee paar dure schoenen en een rugzak. De politie heeft twee verdachten opgepakt.


De jongen fietste rond 23.00 uur door de Zacharias Jansenstraat in zijn woonplaats toen hij ineens twee jongens zag die hij kende. De jongens riepen hem aan en de jongen stopte bij hen om een praatje te maken. Direct gingen de twee bekenden over tot actie. Ze schopten de 16-jarige Middelburger en lieten hem van zijn fiets afkomen door hem te bedreigen met een soort gasbrander.

"Hierna schopten ze zijn schoenen van zijn voeten en trokken met geweld de rugzak van zijn rug. In die rugzak zaten, naast wat kleine spulletjes, nog een paar dure schoenen. Hierop zijn de twee belagers vertrokken op de fiets van het slachtoffer en kon hij, op zijn sokken, naar huis", aldus de politie.

Nadat op het politiebureau aangifte was gedaan konden door de surveillancedienst al vrij snel twee verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Middelburg en een 17-jarige jongen uit Grijpskerke die eveneens in Middelburg verbleef. In de verblijfplaatsen van beide verdachten is gezocht naar spullen die zij hadden weggenomen tijdens de beroving. In de kamer van de 17-jarige werden de schoenen aangetroffen. De fiets en de rugzak zijn nog niet terecht.

Na hun aanhouding zijn de beide verdachten overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zitten ze nu nog vast in afwachting van hun verhoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van dungelen (3-4-2016 om 17:48)
Wat een pannekoeken :)
R (27-3-2016 om 17:19)
23:00 ? Huiswerk maken en om 22:00 naar bed.. 16 en 17 jr ...
P (27-3-2016 om 16:15)
Jaar lang zonder schoeisel laten lopen
Tholenaar (27-3-2016 om 14:55)
Nederlands laatste hoop geloof ik. Waar moet dat naar toe met de jeugd. .
jan (27-3-2016 om 13:55)
16 en 17 jaar !!!!!!!! Laat ze maar als "volwassenen" goed voelen dat dit in een maatschappij als de onze niet valt te tolereren ! Een rechter die daarover moet beslissen wens ik veel sterkte toe en een beetje nuchter verstand !! Met "laten voelen" bedoel ik: een stevige tijd goed in een cel en niet te vel privacy !
Adje (27-3-2016 om 13:45)
Goed dat de politie de twee daders snel hebben gepakt. Wordt leuke als de twee wordt straks naar huis gestuurd ook zonder schoenen.
Cookie-instellingen beheren