Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Diverse meldingen stormschade Zeeland

Toegevoegd: 28-03-2016, 10.59 uur - Update: 28-03-2016, 11.23 uur
De brandweerinzet bij de Mathiasstraat in Middelburg.
De brandweerinzet bij de Mathiasstraat in Middelburg.
© Foto: Ricardo Kievit
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de hulpdiensten in Zeeland zijn inmiddels diverse meldingen binnengekomen van stormschade. Op de A58 waaide een caravan om.


De eerste melding waarbij de inzet van de brandweer nodig was kwam rond 08.40 uur binnen vanuit de Johan Constantin Mathiasstraat in Middelburg (foto's 1 t/m 5). Daar waaide een boom om. De boom belandde op de aanbouw van een woning en moest door de brandweer in stukken worden gezaagd.

Bij het Shell-tankstation aan de A58 bij Arnemuiden waaide rond 09.40 uur een plaat los van de overkapping. De brandweer kwam ter plekke om de situatie te beoordelen. Het tankstation werd door het personeel uit voorzorg tijdelijk afgesloten.

Rond 09.55 uur werd de brandweer naar de Kerkstraat in Nieuw- en Sint Joosland gestuurd. Bij een woning aldaar zaten enkele dakpannen los. De brandweer heeft deze met behulp van een ladderwagen weggehaald.

In Kapelle moest de brandweer rond 09.30 uur worden ingezet bij een melding van stormschade bij de Vierwegen (N666) (foto's 6 t/m 10). Hier was sprake van een omgewaaide boom die de weg blokkeerde. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd zodat de weg weer kon worden vrijgegeven.

In Tholen was het rond 10.05 uur raak bij de Vestetuin. Tien minuten later werd de brandweer ook ingezet bij de Mauritsweg in IJzendijke. De brandweer van Terneuzen is rond 10.30 uur met een hoogwerker uitgerukt naar de Diepenbrockstraat. Bij een woning was daar een schoorsteen losgewaaid. De hoogwerker is ingezet om de loshangende schoorsteen op veilige wijze te verwijderen.

Na de inzet bij de Vestetuin in Tholen is de Thoolse brandweer rond 10.50 uur opnieuw opgeroepen. Dit keer was er een melding van stormschade bij de Nieuwe Postweg (N286), eveneens in Tholen.

Zie ook:
Caravan omgewaaid A58 Heinkenszand (28-03-2016)
Zware windstoten op Tweede Paasdag (27-03-2016)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren