Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil tasjesdieven de cel in

Toegevoegd: 31-03-2016, 20.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Voor een mislukte tasjesroof mogen de 20-jarige J.K. uit Goes en zijn Middelburgse kornuit D. de B. elk - naast de ten uitvoerlegging van voorwaardelijke straffen die hen nog boven het hoofd hangen van eerdere veroordelingen - een celstraf van negen maanden waarvan één maand voorwaardelijk uitzitten.


Dat eiste althans officier van justitie Kristel Simpelaar donderdag in Middelbrug tegen het duo. Een derde man, de 23-jarige Goesenaar S. C. zou in haar visie een taakstraf van 200 uur moeten uitvoeren. Een medewerkster van een winkel in De Spinne in Goes stond buiten even een sigaret te roken, toen ze door K. en De B. werd overvallen.

De B. of K. probeerde haar tas van haar schouder te rukken, maar dat mislukte. In een poging de tas alsnog te kunnen roven kreeg ze een klap op haar hoofd en werd ze enkele meters over de straat meegesleurd. Uiteindelijk namen De B. en K. zonder buit de benen en renden naar de auto met daarin C.

Doordat er beelden waren van beveiligingscamera's, de jongens al een tijdje daar opvallend hadden rondgehangen zodat er een goed signalement kon worden gegeven én de politie ze kenden, werden ze vlot opgepakt. Met name K. en De B. zijn goede bekenden van justitie. Tijdens de behandeling van de zaak beriep K zich op zijn zwijgrecht.

De B. gaf toe dat het 'helaas klopte'. ,,Ik ben opgegroeid in armoede, was vaak op straat. Je ziet wat erom je heen gebeurt; dan doe je het ook. Het was een domme actie.'' De iitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
biggetje (1-4-2016 om 09:30)
Ik ben ook in armoede opgegroeid, deurwaarders waren er constant. Maar het heeft me geleerd goed met geld om te gaan en te proberen het beter te doen maar nooit om dan het dievenpad op te gaan om me te voorzien in luxe. Als er geen geld is voor een mobiel dan maar niet toch???
Walter St.J (1-4-2016 om 09:19)
Er staan toch cellen genoeg leeg in Nederland, waarbij de bewakers nog steeds in volle sterkte aanwezig zijn. Stop met taakstraffen, haal de criminiele aub tijdelijk van de straat.
pier (31-3-2016 om 21:55)
kijken hoe ze het zouden vinden als hun zusje , moeder of partner (op deze manier) beroofd zou worden . en dan nog zwijgen ook ? hoe zwak !! ik wens het slachtoffer veel sterkte toe ..
Cookie-instellingen beheren