Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

Koreanen betrapt op rapen kokkels

Toegevoegd: 01-04-2016, 10.15 uur - Update: 01-04-2016, 11.14 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Bij Bruinisse zijn donderdag twee personen geverbaliseerd vanwege het rapen van kokkels. Dat meldt de politie.


Volgens wijkagent Douwe de Vries ging het om twee Koreanen die op de Plaat van Oude Tonge bij de Grevelingendam kokkels aan het opgraven waren. Agenten hadden de twee rond 17.00 uur gezien en gingen vervolgend poolshoogte nemen. De rapers bevonden zich op ongeveer 300 meter vanaf de kant.

Beide mannen hadden reeds een halve emmer gevuld en enkele vierkante meters omgewerkt. Na controle van hun auto bleek dat zij ook nog een harpoen voorhanden hadden. De kokkels en de harpoen werden in beslag genomen.

Beide mannen werden aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Zierikzee gebracht. Het gaat om een 28-jarige man uit Luik en een 38-jarige inwoner uit Zaventem. Ze werden met behulp van een tolk verhoord.

Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Rond 21.30 uur mochten ze het politiebureau verlaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (2-4-2016 om 00:31)
Jan, het is toch nogal simpel. Als iets niet mag en je wordt betrapt, wordt er PV opgemaakt en bepaalt de OvJ of er vervolging plaatsvindt. Vervolgens krijg je een schikkingsvoorstel of -in de zwaardere gevallen- mag je naar de rechter. Weet niet? Helaas, geen excuus, "een ieder wordt geacht de wet te kennen" een juridisch basisbeginsel. Overigens valt een harpoen onder categorie IV van de Wet Wapens en Munitie. Geen klein bier, dus! Die mosselrapers, daar zullen ze ook wel wat aan doen. Het probleem is alleen, dat er te weinig agenten zijn en te veel stropers. De politie kan niet overal tegelijk zijn...
Natuur (1-4-2016 om 19:20)
Tis de natuur en diene is van ons alle
marco (1-4-2016 om 14:34)
Als je vanaf Zijpe buitendijks richting Oosterland fietst zijn er bij laagwater ook altijd stropers bezig. Je ziet ze bijna niet omdat ze in donkere kleren op de percelen zitten. Als ze een vliegtuig of helikopter horen gaan ze plat op het slik liggen, en zie je ze echt niet meer. Dat zal ook wel een reden hebben.
Anton (1-4-2016 om 13:42)
@Albert, dus iedereen die er Ethiopisch uitziet is asielzoeker, hmm, gevaarlijke denkwijze. Dus alle mensen die blank zijn en op de fiets naar de voedselbank gaan zijn Luie, werkeloze uitkeringsgenieters ? Denk het wel, want ja, als je werkt heb je geen tijd om bij de Oesterdam te gaan kijken of er geen mensen rondlopen. Wel goed voor je conditie trouwens, op de fiets. Wordt postbode, kan met de fiets en hoef je niet meer naar de voedselbank.Want ja, dat is een denkwijze............
Jan (1-4-2016 om 12:11)
wat ontzettend flauw. een half emmertje. en een harpoen. ha ha ha waarom doen ze niets aan die mosselrapers? iedere week honderden kilos?
albert (1-4-2016 om 11:35)
Weet niet ??? Dat soort mensen lopen er elk jaar met tientallen ook bij de oesterdam en heel die weg van Bru naar Middelharnis.. Met een tolk ook nog, mag wat kosten zeg en die wonen in Belgie, kunnen geen woord nederlands maar wel een auto en geld en hier wonen.. Zou ook maar eens thuis kijken lijkt mij misschien hebben ze wel een uitkering dus gelijk strafkorting.. Diie verdienen waarschijnlijk heel lekker zwart bij en verkopen aan familie-restaurants die dat dan ook weer zwart verkopen .. KASSA !!! Tjonge en ik maar af en toe op mijn fietsje naar de voedselbank.. Zag gister nog ethiopiesche vluchtelingen in M-burg sigaretten kopen, ik kan maar net een pakje shag betalen en eet maar 3 x per week vlees.. Omgekeerde wereld !
Cookie-instellingen beheren