Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Tholen 'op slot' tijdens grote controle

Toegevoegd: 01-04-2016, 10.32 uur
Een groot aantal voertuigen werd donderdag gecontroleerd.
Een groot aantal voertuigen werd donderdag gecontroleerd.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

THOLEN - Tijdens een grote controle heeft de politie Tholen gisteren 'op slot' gezet. Volgens de politie werden allerlei toegangswegen tot het eiland geblokkeerd om op die manier zo veel mogelijk voertuigen te kunnen controleren.


Agenten stonden op diverse strategische posities zoals de Oesterdam, de Thoolse brug, de Oud-Vossemeerse brug en de rotonde van de Philipsdam. Inkomende voertuigen werden één voor één gecontroleerd.

Er werden uiteindelijk tien bekeuringen uitgedeeld. Eén persoon reed onder invloed en ook reed er iemand zonder helm. Verder reed iemand tegen de richting en moest één van de gecontroleerden mee naar het politiebureau voor het laten afnemen van DNA-materiaal. Ook werd er iemand naar HALT doorverwezen vanwege het onttrekken aan een staandehouding.

Eén persoon bleek gesignaleerd te stana vanwege een bedrag van 4.000 euro aan openstaande boetes. Hij moest ook zijn rijbewijs nog afgeven. De belastingdienst inde 40.000 euro vanwege openstaande schulden en legde beslag op dertien auto’s.

Tijdens de controle was de politie speciaal op zoek naar woninginbrekers, overvallers en straatrovers. De controle werd uitgevoerd vanwege de stijging van het aantal inbraken en andere criminaliteit in de gemeenten Tholen en Steenbergen. In het kader van deze delicten kregen 25 verdachte personen speciale aandacht van de agenten. Deze werden uitvoerig gecontroleerd.

Er werd ook gecontroleerd op de A4 tussen Dinteloord en Woensdrecht. Hier werden negen boetes uitgedeeld. Ook kwam de politie drie mensen tegen die nog flinke boetes open hadden staan. Ze waren respectievelijk nog 4.000, 1.500 en 800 euro verschuldigd. De belastingdienst inde 17.000 euro aan openstaande schulden en legde beslag op vier auto’s.

Volgens de politie werden in totaal duizenden voertuigen gecontroleerd. Bij de controle waren zestig handhavers aanwezig van de politieteams uit Bergen op Zoom, Roosendaal, het team verkeer en de Belastingdienst.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (2-4-2016 om 16:46)
Een pracht van een resultaat, moesten ze vaker doen. En zuurpruimen, als u alles op orde heeft is er niets aan de hand. Trouwens doen ze niets lopen jullie te klagen en doen ze wel wat zijn jullie nog aan het klagen.
W. Kruit (2-4-2016 om 00:06)
Gezien het resultaat, een geslaagde actie. Er rijdt blijkbaar nog tuig genoeg rond, met alcohol op, onbetaalde boetes, achterstallige belastingen etc. etc. Enne, Cerebrus, alles wat een ander niet betaalt (belastingen, boetes enz.) mogen wij bijbetalen! En dan heb ik het nog niet eens over die onderschepte alcomobilist. Stel dat hij niet betrapt was en daarna een kind had doodgereden? Dan was het kot te klein geweest! Aanpakken, die handel. Als dat Incassobureau Oranje is, dan mogen ze van mij nog veel vaker komen incasseren!!
oom agent (1-4-2016 om 21:16)
Wederom weer een hoop stuurlui aan wal hier...Dit is preventief! inbrekers zijn gelegenheidscriminelen, rijden met hun gereedschap rond, voeren verkenningen uit. Als je ondertussen wat boetes en achterstallige belastingen kunt innen is dat alleen maar mooi meegenomen. Maar klagen en wijzen is makkelijk he? vooral als je poosje terug deed stemmen voor partijen die nog meer bezuinigden op overheidsorganisaties ;)
Cerebrus (1-4-2016 om 20:11)
Incassobureau Oranje is weer bezig.
Franky (1-4-2016 om 17:48)
Deze controles hebben weinig tot niets te maken met aanpak criminaliteit, sinds wanneer pakt de belastingdienst overvallers/inbrekers en straatrovers aan? Dat de data van de belastingdienst interessant kan zijn voor de politie geloof ik meteen, maar daar hoeft de belastingdienst heus niet voor ter plaatse te zijn. Gesignaleerden voor wat dan ook, daar gaat het om, 9 van de 10 keer gaat het om niet betaalde boetes, met andere woorden betalen of zitten. Hetzelfde geldt voor de belastingdienst, betalen of je auto inleveren. Dat dit werk gedaan moet worden, ja zeker, maar doe het dan niet onder de noemer van aanpak criminaliteit. Laten we het dan maar nog niet hebben over de "gijzeling" regeling, onmenselijk en het kost alleen maar meer geld.
Peter (1-4-2016 om 15:16)
De politie was speciaal op zoek naar woninginbrekers, overvallers en straatrovers. Ja hoor Sinterklaas bestaat ook. Wie geloofd deze onzin nu? Ik ben gisteren staande gehouden in Grijpskerke door 2 agenten. Ze reden voor me. laten me stoppen stappen uit en lopen direct naar mijn aanhangwagen. Klagend lopen ze terug omdat alles klopte en ze niets konden schrijven. En dan is dit toevallig heel toevallig gericht op inbrekers etc. Joh, ze hebben gewoon geld nodig. en zoeken zoveel mogelijk dingen om te bekeuren. Dat zijn de huidige normen en waarden van de overheid. Dat is toch schandalig. En dat wil respect? Na gisteren kijk ik anders aan tegen handhavers.
Cookie-instellingen beheren