Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwarde man aangehouden met politiehond

Toegevoegd: 02-04-2016, 13.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

AXEL - Vrijdagavond is op de Mozartstraat in Axel een man na enkele bedreigingen met behulp van een politiehond aangehouden.


De politiemeldkamer kreeg een melding van een medewerker van Emergis, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg, dat ze aanwezig waren bij een 22-jarige man uit Axel, vanwege een rechtelijke machtiging. Het vermoeden bestond dat de man er vandoor zou gaan. De politie ging met enkele eenheden richting Axel.

Toen agenten rond 21.15 uur ter plaatse kwamen, rende de man net weg. Zij troffen hem in de Mozartstraat aan. De man stond met een fles te zwaaien en riep allerlei leuzen. Met behulp van een politiehond en diens geleider werd de man voor bedreiging aangehouden. De politiehond beet hierbij in zijn bovenarm. De Axelaar liep hierbij lichte verwondingen op, vooral omdat hij diverse lagen kleding droeg.

De man werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen, waar hij onderzocht zou worden door een arts van Emergis. Vervolgens was de man niet wakker te krijgen en werd de ambulancedienst gewaarschuwd. Hij werd onder begeleiding van een politieauto met een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.

Een ziekenhuisarts constateerde het gebruik van te veel alcohol, mogelijk in combinatie met drugs of medicijnen. De man is vervolgens onder begeleiding van een politieauto met een ambulance naar Emergis in Kloetinge gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (3-4-2016 om 20:34)
Waarom niet? De politie mag gerust harder optreden aangezien de straffen een lachertje zijn in dit land.
Burger (2-4-2016 om 22:29)
Waarom met een politiehond???????
Cookie-instellingen beheren