Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Asbest in tuinen na brand Wemeldinge

Toegevoegd: 04-04-2016, 19.30 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - In enkele tuinen rondom de loods waarin vanmiddag in Wemeldinge een grote brand woedde is een kleine hoeveelheid asbest terecht gekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Eerder vandaag werd al gemeld dat men vermoedde dat er asbesthoudende deeltjes waren verspreid. Nu is duidelijk geworden dat de verspreiding beperkt is gebleven tot de tuinen van de buren. "Deze zijn inmiddels afgezet", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

In de omgeving zijn wel andere verbrande resten terug te vinden. "Doordat kartonnen verpakkingsmateriaal bij de brand betrokken was zijn er mogelijk grotere stukken, deels verbrand karton in de aangrenzende straten terecht gekomen. Als u dit hebt aangeraakt, zijn gewone hygiënische voorzorgsmaatregelen zoals het wassen van vuile handen en het goed vegen van vieze schoenen voordat u het huis binnen gaat voldoende", aldus de woordvoerder.

Bij de woningen in de directe omgeving zijn metingen verricht om na te gaan of er eventueel extra geventileerd diende te worden voordat bewoners hun woning weer in konden. Een klein aantal bewoners heeft zich uit voorzorg laten onderzoeken bij de aanwezige ambulance.

Rond 18.30 uur werd door de brandweer het sein 'brand meester' gegeven. Diverse brandweerwagens blijven nog ter plekke vanwege het nablussen.

Zie ook:
Mogelijk asbest vrij bij grote brand Wemeldinge   (04-04-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
albert (5-4-2016 om 09:35)
Valt wel op hey dat alles waar asbest inzit niet meer gesaneerd word maar ineens toevallig in de brand vliegt !! Net als kaasboederij enzo, handig geen kosten voor opruimen en verzekering geeft je nog eens 100.000 euro ofzo.. Gemeente blij eigenaar blij en de samenleving betaald de opruim-kosten wel weer via belasting verhoging.. Mooi land hey Nederland
Cookie-instellingen beheren