Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Inbreker Zierikzee gebeten door politiehond

Toegevoegd: 08-04-2016, 11.38 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Een 42-jarige man uit Zierikzee is vannacht in zijn woonplaats opgepakt toen hij aan het inbreker was bij de milieustraat. Hij werd bij zijn arrestatie gebeten door een politiehond en raakte licht gewond.


De inbraak vond rond 05.30 uur plaats bij de milieustraat aan de Deltastraat. Een oplettende getuige alarmeerde de politie. Twee inbrekers hadden een gat in het hek gemaakt en waren het terrein opgegaan. De getuige zag vervolgens hoe ze de container met elektrische apparatuur leeghaalden.

De twee daders sloegen op de vlucht toen de politie arriveerde. Na twee waarschuwingen werd surveillancehond Rosan Barrichello ingezet. De 42-jarige verdachte had zich achter een aantal schuin geplaatste platen hout verstopt. Toen hij opnieuw trachtte te vluchten werd hij door de politiehond in zijn rechter onderbeen gegrepen.

De arrestant hield daar een lichte verwoning en een gescheurde broekspijp aan over. Hij is aan zijn verwonding medisch behandeld door een GGD-arts. Daarna werd de verdachte overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten. De andere verdachte zag kans te ontkomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (9-4-2016 om 07:57)
Ja daar vraag je dan om door zo iets tegen te komen dat risico moet je nemen wat een brave hond die zijn werk zeer goed gedaan heeft
Jan (8-4-2016 om 19:38)
mooi. arme hond , nu heeft hij een vieze smaak in zijn bek. hoop dat hij hard gebeten heeft
Jantje (8-4-2016 om 18:40)
Schitterend werk Rosan. Hulde voor de politie om zo snel ter plaatse te zijn! En wie steelt is een dief hoor.
hans (8-4-2016 om 17:43)
dat is goed dat hij dat gedaan heeft maar nu moet je opletten dat de politie niet verantwoording moet af leggen en de schade moeten betalen want dat zou zo maar kunnen hier in Nederland als dat zo is het hek van de dam
Drs.H (8-4-2016 om 16:45)
De politiehond is uw beste vriend.
adrie (8-4-2016 om 15:51)
Volgende keer flink doorbijten hoor hondje!!! Geen medelijden met hebben
Cookie-instellingen beheren