Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Opruimen asbest Wemeldinge vordert

Toegevoegd: 08-04-2016, 17.47 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Dit weekeinde wordt het grootste gedeelte van de asbest verwijderd die maandag vrijkwam bij de grote brand in Wemeldinge. Dat meldt de gemeente Kapelle.


Volgens de gemeente kwam er tijdens de brand asbest vrij wat vervolgens in enkele tuinen en de openbare ruimte belandde. Na de brand is direct de openbare weg schoongemaakt. Nadat dinsdag enkele particuliere percelen waren onderzocht op de aanwezigheid van asbest werd woensdag gestart met het schoonmaken hiervan. De gemeente verwacht dat die werkzaamheden dit weekeinde kunnen worden afgerond.

Vanaf maandag wordt nog wel asbest weggehaald uit een woning. Deze bleek namelijk ook vervuild te zijn geraakt. Nadat dat bekend werd, hebben de bewoners het huis direct verlaten. "Het saneringsbedrijf start maandag met de schoonmaak van de woning. Aansluitend wordt gestart met de sloop van de afgebrande schuur", aldus de gemeente.

De GGD laat via de gemeente weten dat de aanwezigheid van asbest de afgelopen dagen niet heeft geleid tot gezondheidsrisico’s. "Mocht het zo zijn dat iemand kortdurend is blootgesteld aan asbest, dan hoeft hij/zij zich geen zorgen te maken. Asbest is pas schadelijk bij langdurige en intensieve blootstelling", zo meldt de gemeente.

Zie ook:
Asbest in tuinen na brand Wemeldinge (04-04-2016)
Mogelijk asbest vrij bij grote brand Wemeldinge   (04-04-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
truus (8-4-2016 om 21:58)
stom gelul van de ggd 1 stofje asbest kan fataal zijn waneer het misvalt in de longen de ggd veegt net als in de politiek in Nederland de waarheid onder tafel
Cookie-instellingen beheren