Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 292 km

Bromfietser rijdt 110 kilometer per uur

Toegevoegd: 09-04-2016, 09.53 uur
Door: Roland de Jong

VOGELWAARDE - Op de Provincialeweg bij Vogelwaarde zijn vrijdag zeven mensen bekeurd. Van één persoon werd het rijbewijs ingenomen. Een bromfietser reed namelijk 110 kilometer per uur.


De controle vond plaats naar aanleiding van klachten over te hard rijden. Tussen 15.00 en 18.30 uur werd met behulp van een lasergun het verkeer gecontroleerd. Ter plaatste geldt een snelheidslimiet van 60 kilometer per uur.

In totaal gingen er zeven automobilisten op de bon omdat ze die limiet overschreden. De gemeten snelheden lagen tussen 85 kilometer per uur en 98 kilometer per uur. De overtreders krijgen binnenkort de bekeuring thuis gestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

De politie betrapte ook een wel erg snelle bromfietser. Tijdens de controle zagen de agenten deze bromfietser over het fietspad rijden. Zijn snelheid lag echter zo hoog dat hij de op de rijbaan van de N290 rijdende auto's rechts inhaalde.

"Zijn snelheid werd vervolgens vastgesteld op 110 kilometer per uur terwijl ter plekke voor een bromfiets maximaal 40 kilometer per uur is toegestaan", aldus de politie. Het rijbewijs van de bromfietser, een 22-jarige man uit Axel, is ter plekke ingevorderd. De man kreeg ook een proces-verbaal.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (9-4-2016 om 18:21)
Je hart slaat echt over als je met fiets of scootmobiel op weg of fietspad rijd en er haalt je zo een onverlaat in, en mag je gelukkig prijzen er dan zelf geen ongeluk aan overhoud door een schrik reactie.! De straffen mochten best ook evenredig met opvoering va de bromfiets opgehoogd worden.
hans (9-4-2016 om 17:57)
dat zijn rijbewijs is af gepakt is normaal maar waarom zijn brommer niet en hem terug heven in pakje van 60x60 cm als je met je auto meer dan toegestaan snelheid rij en als ik het goed heb meer dan 70 km per uur te hard rij word je auto in genomen dus waarom niet de brommer want ik denk dat hij er weer vlug op rijden
fietser (9-4-2016 om 13:18)
De kas wordt weer goed gevuld met al die controles, maar zo zie je maar dat het toch echt nodig is en men dan steeds afvraagt hoe al die ongevallen toch kunnen gebeuren!?
Cookie-instellingen beheren