Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 262 km

Nog vier arrestaties na beroving Goes

Toegevoegd: 12-04-2016, 12.10 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Na de poging tot beroving door een 13-jarige jongen vrijdag in Goes heeft de politie nog vier jongens opgepakt. Dat meldt de politie.


De 13-jarige jongen, een inwoner van Schouwen-Duiveland, had geprobeerd om een 20-jarige Goesenaar bij het NS-station in Goes te beroven. Hij gebruikte daarbij een mes. Het slachtoffer rende weg en nadat de jongen er zonder buit vandoor was gegaan, wist de politie hem later aan te houden.

Naar aanleiding van de media-aandacht voor de beroving meldden zich niet alleen getuigen, ook een slachtoffer van een eerdere poging tot beroving wendde zich tot de politie. Een 13-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland werd namelijk vrijdagmiddag in het centrum van Goes lastiggevallen door een groepje jongens.

Hierbij werd onder dwang geprobeerd om zijn tas weg te nemen. De jongen werd hierbij ook geslagen en geschopt. Net als op het station bleef deze beroving echter bij een poging en is er dus niets buitgemaakt.

Tijdens het politie-onderzoek kwamen namen naar voren van andere verdachten. Zaterdag werd een 14-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal aangehouden. Maandag werden nog drie verdachten aangehouden. Het gaat om twee 14-jarige jongens (één jongen uit de gemeente Borsele en één uit de gemeente Reimerswaal) en een 15-jarige inwoner van Goes. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Alle verdachten hebben één of meerdere verklaringen afgelegd op het politiebureau. Ze zijn op last van de Officier van Justitie inmiddels weer in vrijheid gesteld en worden te zijner tijd verwacht bij de rechter om zich te verantwoorden voor hun daden.

Zie ook:
Jongen (13) opgepakt na poging beroving (08-04-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren