Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man probeert dure pannen te verkopen

Toegevoegd: 12-04-2016, 15.18 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dinsdag zijn er bij de politie verschillende meldingen binnen gekomen van mensen die werden aangesproken door een man die pannensets wil verkopen vanuit zijn auto.


Vanmorgen kwamen er enkele meldingen vanuit Oostburg. Hier is volgens wijkagent Henk Wiegman een man aangesproken en bekeurd hiervoor. Van een inwoner uit Oostburg, die een set had gekocht, is de koop van €900,- ongedaan gemaakt op het politiebureau. Vanmiddag kreeg de politie ook een melding vanuit Sas van Gent.

De auto waar de man in rijdt is wit van kleur, maar een kenteken of merk is niet bekend. De man zelf is netjes gekleed, tussen de 30 en 35 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een blanke huidskleur en kort geknipt haar.

De politie adviseert om niet mee te gaan in de verkooppraatjes van deze man. Hij verkoopt pannensets voor bedragen die liggen tussen de 500 en 900 euro per set. Vaak is het zo dat u een ouderwetse ‘kat in de zak’ koopt bij deze vorm van colportage.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (13-4-2016 om 16:48)
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook...
Drica (13-4-2016 om 12:48)
Ik koop uit principe niets aan de deur. Sinds een paar jaren komen er goed gevulde vrouwen aan de deur. De ene keer met zelfgemaakte kaarten en onlangs met potjes Jam. Ik koop mijn kaarten per 10 voor 5 euro en wie koopt in maart nou potjes jam aan de deur? in de winter groeit er geen fruit aan bomen wat moet ik met troep van het vorige jaar? En onlangs was het een man die mij een gratis boek wilde aansmeren. Snappen ze niet dat ze storen?
Michiel (13-4-2016 om 08:58)
Jaren geleden ook zo een gladde verkoper met (dure pannen) pannen aan de deur gehad . Hij kwam net van een beurs etc. bla bla. Toen er ook ingetrapt en de pannen voor € 75,00 gekocht kreeg € 825 korting op hun afzetters prijs . Want ze zagen er best degelijk uit en van zware kwaliteit. Nou dat was geen miskoop we koken er al jaren mee. Alleen die koekenpan die erbij zit bakt snel aan.
sjakie (12-4-2016 om 19:43)
Een witte auto,dat is duidelijk,dat kan nooit moeilijk zijn om die meneer in die auto te vinden! Ahum
sander (12-4-2016 om 19:06)
sorry hoor maar dat zegt toch ook wel iets over de personen die zoiets kopen, je snapt toch wel dat je opgelicht word als iemand je iets verkoopt vanuit zn kofferbak, en dan ook nog 900 euro afrekenen voor een setje pannen!? ik zou hard gaan lachen en hem vriendelijk bedanken, ze komen ook altijd met hetzelfde verhaal, ze komen altijd van een beurs en hebben nog wat setjes over die ze voor de inkoopsprijs mogen verkopen van hun baas, hahaha geweldig daar trap je toch niet meer zeker.
wim (12-4-2016 om 18:42)
Gelukkig aangeboden met een hoge prijs waar toch de meeste mensen van schrikken om die aan te schaffen maar helaas zijn er mensen geweest die daar gebruikt van hebben gemaakt om ze toch aan te kopen zoiets moet je nooit kopen aan deur zelfs niet met een lage prijs
Cookie-instellingen beheren