Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 173 km

KNRM helpt zeiljacht met motorpech

Toegevoegd: 16-04-2016, 20.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een Belgische zeilboot is zaterdagochtend in de problemen gekomen in de monding van de Westerschelde. De reddingboot Zeemanshoop uit Breskens is hiervoor uitgevaren en kon het jacht in veiligheid brengen.


Twee Belgische zeilers voeren vandaag met hun zeiljacht ‘op de motor’ van Breskens naar de thuishaven Nieuwpoort. Toen ze nog maar net de veerhaven gepasseerd waren stopte de motor ermee. De zeilen zaten er nog niet op waardoor ze genoodzaakt waren om hulp in te roepen. De Nederlandse Kustwacht alarmeerde de reddingboot van Breskens.

Een opstapper werd overgezet om een sleepverbinding tot stand te brengen. Vervolgens werd het jacht naar Breskens gesleept, waar het veilig afgemeerd werd in de jachthaven. De zeilers waren zeer blij met de geboden hulp. Na het opnemen van de gegevens kon de reddingboot snel terug naar het station.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (18-4-2016 om 11:42)
@albert, niks op kosten van de staat. De KNRM wordt volledig door donateurs ("redders aan de wal") gefinancierd.
albert (17-4-2016 om 06:45)
En gelijk rekening meegeven voor het afslepen.. Als mensen zo dom blijven zonder zeilen met klein motortje zonder genoeg brandstof mee te nemen de zee o pte gaan moet er weer op kosten van de staat afgesleept worden !!! Betalen net als een kapotte auto afslepen geld kost !!!
Cookie-instellingen beheren