Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lekkend raadslid Sluis niet vervolgd

Toegevoegd: 19-04-2016, 16.23 uur - Update: 19-04-2016, 17.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie ziet af van het vervolgen van de heer Conny Almekinders, VVD-raadslid in de gemeente Sluis. Het raadslid had informatie gelekt.


De burgemeester van Sluis deed op 2 november vorig jaar aangifte nadat informatie uit een vertrouwelijke notitie naar buiten was gekomen. Onderzoek wees volgens het Openbaar Ministerie al snel in de richting van het raadslid.

"Almekinders heeft na een gesprek met de plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie de heer mr A. van Dam, bevestigd dat hij inderdaad uitlatingen heeft gedaan tegen een derde die hieruit zaken zou kunnen afleiden welke betrekking hadden op vertrouwelijke informatie", zo stelt het OM.

Volgens het OM betreurt het raadslid zijn onzorgvuldigheid en realiseert hij zich dat hij daarmee niet de belangen van de gemeente heeft gediend. "Het OM stelt dat door deze uitlatingen zijn integriteit onder druk is komen te staan, maar heeft niet de indruk dat het raadslid willens en wetens zijn ambtsgeheim heeft geschonden", aldus het OM in een persverklaring.

Almekinders heeft zijn excuses aangeboden voor deze onzorgvuldigheid en hij hoopt dat hij hiermee het vertrouwen in zijn functioneren als raadslid kan herstellen. "Omdat volgens mr Van Dam de man het laakbare van zijn handelen in ziet, ziet hij af van strafvervolging. Voor wat betreft het OM is de zaak hiermee afgedaan", aldus de OM-woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karin (20-4-2016 om 08:38)
Vertrouwen geschonden dus gewoon AFTREDEN met onmiddellijke ingang.En nooit meer toelaten in de politiek,maar ja het zijn VVD ers he.
Jacques Schenk (19-4-2016 om 17:32)
Weer een raadslid wat de dans ontspringt. En weer een VVD Raadslid, het zou mij niet verban als die OvJ ook VVD stemt .... Als wij een paar dubbeltjes tebweinig in de parkeerautomaat gestopt hebben omdat de afspraak voor je uitliep krijg je een flinke boete, ook al was het niet willens en wetens maar deze witte boorden die een misdrijf plegen ontspringen de dans.... Hoezo klassenjustitie. ...
Cookie-instellingen beheren