Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Drie automobilisten onder invloed

Toegevoegd: 22-04-2016, 07.33 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vannacht in de Oosterschelderegio drie personen aangehouden die onder invloed hadden deelgenomen aan het verkeer. Eén van hen stapte na zijn vrijlating meteen achter het stuur en werd daarom direct weer aangehouden.


In Kapelle werd een man aan een blaastest onderworpen die volgens de politie onder invloed van alcohol reed. De ademtest mislukte echter en daarom is besloten een bloedproef te doen. Het bloedmonster is opgestuurd en moet nog worden onderzocht. Hoeveel alcohol de man precies op had is dus nog niet duidelijk.

In Goes werd een man aan de kant gezet die bijna 4,5 keer te veel alcohol op had. De politie nam daarom zijn rijbewijs in en de man kreeg van justitie een dagvaarding. Saillant detail: de politie had de man donderdagavond al een keer een rijverbod gegeven.

Ook een andere automobilist werd in Goes betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Van deze persoon werd een bloedproef afgenomen en in afwachting van de uitslag werd het rijbewijs van de man ingenomen. Deze man werd maar liefst twee keer opgepakt. “Nadat deze persoon weer in vrijheid gesteld was, vond hij het nodig om nogmaals achter het stuur van zijn auto te kruipen. Zodoende werd de man voor de tweede keer aangehouden”, aldus de politie.

Alle drie de mannen zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden bij justitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (22-4-2016 om 19:55)
Wat is een mens toch hardleers om zo dronken achter stuur te gaan ongeacht welk tijd dat plaats vind, gelukkig tot hier toe geen ongelukken gebeurd maar je bent toch verantwoordelijk niet alleen voor je eigen maar ook voor een ander, de straffen zijn veel te licht voor zulke overtredingen er is maar een oplossing zowel rijbewijs als voertuig in beslag nemen en nooit meer op de weg met een auto.
hans (22-4-2016 om 12:16)
zo zie je maar een rijbewijs af pakken helpt niet dus doe ook de auto af pakken kunnen ze niet meer rijden en als ze hem dan terug willen de sleep kosten en de stalling kosten laten betalen net als in ENGELAND dat help wel om niet meert dronken te rijden
jacob (22-4-2016 om 10:42)
Blijkt maar eens temeer dat velen niets leren als ze al eens zijn gepakt met alcohol. Men moet! veel zwaarder gaan straffen en overgaan tot verbeurd verklaring van het bestuurde voertuig. En bij aankoop auto geen geldig rijbewijs geen auto. Justitie gaat veel te soft om met zulke notoire gevaren op de weg. Het is wachten tot er door zulke aso's weer een familie wordt getroffen.
W. Kruit (22-4-2016 om 09:56)
Misschien een goed idee: laat die Goesenaar (met die 4.5 maal teveel op) maar door het CBR onderzoeken. Als iemand in zo korte tijd twee keer met alcohol op achter het stuur kruipt, dan twijfel ik of hij überhaupt wel een rijbewijs moet hebben...
biggetje (22-4-2016 om 09:08)
Hoe vaak mogen deze mannen weer terug in het verkeer?. Moeten zij eerst doden veroorzaken? Van hen moet het rijbewijs voor altijd ingenomen worden. Het is toch van de zotte dat ze elke keer weer met alcohol achter het stuur stappen. Geen EMG cursus is aan hen besteed.
Cookie-instellingen beheren