Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 334 km

Vijf arrestaties na vondst wietplantage

Toegevoegd: 23-04-2016, 13.56 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - In Kruiningen zijn vrijdagavond vijf personen aangehouden nadat in een woning aan het Eindje de Rondte een hennepkwekerij was aangetroffen.


De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. "Toen agenten poolshoogte namen bij het pand kwam hen al een sterke hennepgeur tegemoet. Tussen openingen van de verduistering zag de politie twee personen die druk bezig zijn met het knippen van henneptoppen. Terwijl er een machtiging tot binnentreden werd opgemaakt hield een extra eenheid de nietsvermoedende verdachten in de gaten", zo vertelt een politiewoordvoerder.

Toen rond 22.30 uur alle voorbereidingen door de politie waren getroffen, werd door de agenten aangebeld. Nadat er was opengedaan werden twee mannen en een vrouw op heterdaad betrapt tussen de henneptoppen. Op de eerste verdieping bleken nog twee vrouwen aan het werk te zijn. Alle vijf de verdachten zijn direct aangehouden en afgevoerd naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

Op de zolder van de woning waren in aparte ruimtes twee hennepkwekerijen ingericht. "Eén van de ruimtes bleek net te zijn geoogst en de hennep werd kennelijk in de keuken verwerkt. Alleen 18 lege potten waren nog stille getuigen van de kwekerij die hier gehuisvest was. In de andere ruimte stonden in totaal 23 planten in verschillende groeistadia", aldus de politie.

Meerdere oogsten
Al het kweekmateriaal en de hennep zijn in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. Netwerkbeheerder Enduris heeft geen diefstal van stroom geconstateerd. Volgens de politie is er vermoedelijk al diverse malen geoogst. "Dat maken we op uit de grote hoeveelheid hennepafval die we op diverse plekken hebben gevonden."

Onder de aangehouden verdachten bevinden zich ook de bewoners van het pand. Het gaat om een 28-jarige vrouw en een 27-jarige man. Ook een 24-jarige vrouw uit Hansweert werd als verdachte meegenomen. De overige personen, een 27-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Slowakije, hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Alle verdachten zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hans (24-4-2016 om 11:34)
zo zie je maar waarom ze naar NEDERLAND kommen want de pakkans is bijna nihil en ze verdienen er mooi geld mee en dat sturen ze weer naar hun land deze mensen uitzeten maar ze zijn vlugger terug dan je denkt
Ik (24-4-2016 om 11:20)
@JaapMburg en @ Mikel lees het hieronder geciteerde, heb het voor jullie wat makkelijker gemaakt want lezen blijft kennelijk moeilijk voor jullie! Verder vind ik het een prima actie van de politie. Opruimen die bagger! "Toen agenten poolshoogte namen bij het pand kwam hen al een sterke hennepgeur tegemoet. Tussen openingen van de verduistering zag de politie twee personen die druk bezig zijn met het knippen van henneptoppen. Terwijl er een machtiging tot binnentreden werd opgemaakt hield een extra eenheid de nietsvermoedende verdachten in de gaten" Volgens de politie is er vermoedelijk al diverse malen geoogst. "Dat maken we op uit de grote hoeveelheid hennepafval die we op diverse plekken hebben gevonden."
Alfons (24-4-2016 om 08:30)
Weer Oost Europa.
JaapMburg (23-4-2016 om 22:36)
Wat een opgeblazen gedoe om 18 lege potjes en 23 plantjes in verschillende stadia. Zonde van de politie-inzet (tijd en geld). Wat een verspilling om niets ......
Tom (23-4-2016 om 20:41)
Prima vangst, je zal er maar naast wonen! Ik snap niet waarom je een hennepkwekerij vlak naast een politiebureau begint, maar dat zal wel met het niveau te maken hebben van deze mensen. Was er vorig jaar ook niet al een hennepkwekerij aan Eindje de Rondte!? @ Mikel: 18 lege potten waar duidelijk een kwekerij heeft gezeten en het materiaal werd verwerkt in de keuken. Verder nog 23 planten in groei. Even goed lezen!
mikel (23-4-2016 om 17:52)
18 lege potjes wat een vangst zeg je zou bijna bang worden goed gedaan politie
Cookie-instellingen beheren