Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man voor rechter voor seks met meisjes

Toegevoegd: 25-04-2016, 19.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 20-jarige Arnemuidenaar wacht vanwege seksuele contacten met minderjarige meisjes een taakstraf van 100 uur. Ook moet hij een schadevergoeding van 2.200 euro betalen, althans als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt.


Met vrouwelijke leeftijdgenoten kon de man maar moeilijk contract leggen. Met jongere meisjes ging dat volgens hem een stuk makkelijker en zo leerde hij eind 2014 via snapchat een dertienjarig meisje kennen. Na verloop van tijd ontmoetten ze elkaar en op enig moment, het meisje zou ziek thuis zijn, verzocht zij hem naar haar toe te komen.

Er werd wat gekust en het zoenen eindigde in bed waar de twee voor de eerste keer in hun leven seksuele gemeenschap hadden. "Het ging niet om de seks, maar om elkaar te helpen. Als vrienden", zei S. Dat zij dertien was, dat wist S. wel, en dat het gezien haar leeftijd niet mocht wist hij eveneens. Korte tijd daarna moest het meisje hem in de auto op een parkeerplaats oraal bevredigen en werden er meer ontuchtige handelingen verricht.

Twee weken later werden er seksuele handelingen verricht met de eveneens 13-jarige vriendin van zijn eerste slachtoffer. Het tweede meisje had hij leren kennen via de sportvereniging. Tijdens de zitting hield S. vol de meisjes nergens toe te hebben gedwongen en ook geen enkel signaal te hebben ontvangen dat ze de seks niet wilden. "Jonger dan zestien is verboden en u wist dat", zei de aanklager.

Rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden van S. meende hij dat die met een taakstraf van honderd uur zijn lesje wel geleerd had. Daarnaast zou S. een van de meisjes een schadevergoeding van 2200 euro moeten betalen.

De zaak tegen S. diende maandag voor de rechtbank in Middelburg. Uitspraak op 9 mei.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (26-4-2016 om 09:56)
Iedereen heeft het wel gezien op tv, programma´s over oplichters en pedofielen. Het zijn geweldige acteurs en zodra ze betrapt worden spelen ze ineens de onschuld dmv pathalogisch liegen met wat krokodillen tranen erbij. Probleem is dat justitie kennelijk niet begrijpt dat deze mensen door hun NPS (stoornis) gewoon weer in herhaling zullen vallen en meer slachtoffers zullen maken wat die tv programma´s ook bevestigen. Nederland is gewoon een dom land.
MemoU (26-4-2016 om 09:29)
Wat is dit voor flauwekul tenminste moet de dader meer taakstraf krijgen en een celstraf en meer schadevergoeding, dit vond hij leuk om te doen..geen normen en waarden van zijn ouders.. de meisjes zelf niet en hij komt er snel mee af.. echt on ONZIN
chantal (26-4-2016 om 08:44)
Seks met minderjarigen is strafbaar en fout in Nederland. Maar er word wel met 2 maten gemeten! Zo zijn er afgelopen maanden al 60 kindbruidjes geimporteerd uit alleen al Syrie. En iedereen weet dat ook daar seks mee plaatsvind met hun meerderjarige echtgenoten! En daar doet het Nederlandse rechtssysteem helemaal niet tegen.
Ed (26-4-2016 om 07:38)
dit soort figuren een jaar in een vrouwengevangenis zetten ,dan geneest hij wel, de lafbek.
wim (26-4-2016 om 07:32)
Wat een jongen van 20 jaar dat op zijn geweten heeft is verschrikkelijk, dit had je dochter nu eens moeten zijn en dat zelfs met meerdere meisjes seksuele handelingen op zijn geweten heeft wat is dat mannetje erg ziek zon jongen moet opgenomen worden ook voor zijn eigen best wil
EM (25-4-2016 om 22:36)
Ronduit belachelijk dat de dader met een taakstraf er van af komt ! 1 jaar cel en verplichte behandeling zou beter zijn .
Cookie-instellingen beheren