Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man botst tegen boom na achtervolging

Toegevoegd: 01-05-2016, 13.34 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Een 18-jarige man uit Sluiskil is aan de Westkolkstraat in Terneuzen aangehouden. De man was onder invloed en kort voor zijn arrestatie tegen een boom en geparkeerde auto aangereden. Zijn rijbewijs is ingenomen.


Agenten zagen de bestuurder zondag rond 04.14 rijden op de Axelsedam. Vanwege zijn rijgedrag geven ze de man een stopteken. Dat negeert hij en er ontstaat een achtervolging. Daarbij maakt de man verschillende ernstige verkeersovertredingen. In een 30-kilometerzone reed de man zo’n 100 kilometer per uur, ook negeerde hij een geslotenverklaring.

De achtervolging eindigt als de verdachte de macht over het stuur verliest op de Westkolkstraat en daar tegen een boom en geparkeerde auto aan rijdt. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blaast hij 165 ug/l. Aangezien hij beginnend bestuurder is wordt hierop zijn rijbewijs ingenomen.

Bij fouillering blijkt de man een kleine hoeveelheid drugs op zak te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (5-5-2016 om 11:11)
Wat een commentaren zeg.. en waarom die commotie? Drank wordt toch zoooveel gepromoot?? K steek wel een sigaretje op in de auto dan vallen er teminste geen doden of gewonden.. Oh nee das waar roken is slecht voor je....
mikel (4-5-2016 om 19:19)
hoe zo f mijn kinderen spelen zo vaak buiten rond die tijd
f (4-5-2016 om 12:55)
@ W Kruijt: Als je (klein)kind s nachts om plm 4.14u buiten speelt in een 30 zone is er bij jou ook iets niet helemaal 100:100 hoor... mvg,f
van Weert (2-5-2016 om 22:32)
@w.kruit Van mij mogen ze nog veel harder controleren op alcohol en drugs achter het stuur. Het is net wat je zegt: Er moet eerst iets ernstigs gebeuren vooraleer ze er iets aan zullen doen.
W. Kruit (2-5-2016 om 11:28)
@van Weert, je moet de commentaren eens horen, hier op HvZ, als er gecontroleerd wordt. Terwijl je aan dit voorval ziet, dat alcohol- en verkeerscontroles hard nodig zijn. Met 100 door een 30-zone! Je (klein)kind zal daar maar op straat spelen als zo'n dwaas aan komt rijden. Rijbewijs ongeldig laten verklaren en voordragen voor een EMA èn een EMG. Bovenop de boete's natuurlijk...
wim (2-5-2016 om 07:15)
18 jaar oud dus nog maar net zijn auto rijbewijs en door dronken te zijn de politie die achtervolgde en tot stilstand kwam tegen een boom aan te rijden en daar ga je rijbewijs jongen wie weet voor hoe lang, wat ben je dom omdat te doen te rijden met drank wat niet samen gat met auto te rijden.
Cookie-instellingen beheren