Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 177 km

Extremistische stickers geplakt in Hulst

Toegevoegd: 03-05-2016, 08.47 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Op diverse plaatsen in en om Hulst zijn (vermoedelijk) in de afgelopen maand stickers
aangebracht met rechtsextremistische uitingen. Dat meldt de gemeente Hulst, die op zoek is naar getuigen.


Volgens de gemeente gaat het om diverse soorten afbeeldingen maar hebben die allemaal een racistisch of rechtsextremistisch karakter. "De stickers zijn enerzijds discriminerend en opruiend. Anderzijds vervuilen ze het straatbeeld en gemeentelijke eigendommen", aldus de gemeente.

"Het gemeentebestuur van Hulst distantieert zich ver van deze uitingen en herkent zich en haar gemeenschap daar niet in. De stickers worden dan ook zo spoedig mogelijk verwijderd door medewerkers van de gemeente Hulst", zo laat de woordvoerder weten.

De politie is op zoek naar mensen die gezien hebben wie de stickers heeft aangebracht. "Mocht u in de toekomst zien dat mensen met dergelijke stickers of andersoortige ongewenste uitingen gemeentelijke eigendommen vervuilen, wordt u verzocht direct contact op te nemen met de politie", zo vraagt de gemeente.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
patricia (5-5-2016 om 15:38)
Mijn oma die in het verzet gezeten heeft in de 2e wereld oorlog hoopte dat ik en mijn nazaat nooit meer een oorlog mee hoefden te maken. Volgens mij zaait de politiek de kiem voor een nieuwe oorlog een burgeroorlog. Wat je zaait zal je oogsten ik maak me enorme zorgen. Zoveel onverdraagzaamheid onderling aan beide kanten. Men zegt dat het goede zal overwinnen. Ik hoop het maar.
Joris (4-5-2016 om 14:45)
@Toon: Bevrijdingsdag mag van mij ook afgeschaft worden. Sinds de Duitse bezetter is vertrokken zijn er honderden nieuwe wetten in Nederland bijgekomen die onze vrijheid in ieder aspect van ons dagelijks leven zeer beperken, ook over wat achter je eigen voordeur gebeurd. Helaas is de vijand nu niet als zodanig herkenbaar, meestal gaan ze nu gekleed in een net kostuum. Het wachten is op de juiste man of vrouw met charisma die het volk in beweging kan krijgen, en dan bedoel ik niet naar de stembus..
Mieke (3-5-2016 om 23:49)
Pff ik wordt hier zo moe van en boos, nog even en dan heeft de Nederlandse bevolking helemaal niks meer te zeggen, hoezo discriminatie, ik heb al heel lang het gevoel dat wij als Nederlanders gediscrimineerd worden. Regering en gemeente wordt wakker!!!!!!!!!!
P (3-5-2016 om 23:49)
Wat een gejank hier van al die arme mensen die het zo slecht hebben dankzij de allochtonen, en morgen lekker hypocriet dodenherdenking doen he.
Toon (3-5-2016 om 16:52)
Kennelijk begrijpen (of willen dat niet) de overheden niet wat er speelt onder een groot deel van de bevolking. Hoorde gisteren op de tv dat er nu een groep, bestaande uit allochtonen, is, die van mening is dat Bevrijdingsdag moet worden afgeschaft. Zij kunnen zich in dat feest niet vinden omdat het A: erg blank getint is en B: zij zich niet bevrijd en opgenomen voelen. Waar gaat dit naartoe????? Zullen we als geboren en getogen Nederlanders maar ergens anders een nieuw Nederland oprichten met onze normen en waarden?
Jos (3-5-2016 om 16:52)
Waarom mag iemand die extreem rechts is zijn mening niet uiten en extreme moslims wel?? Leg dat maar eens uit. Extremistische moslims voegen de daad bij het woord en zijn vele malen gevaarlijker voor de samenleving, maar dat wordt vergeten. Deze figuren worden hier in de watten gelegd en gepamperd dat je er misselijk van wordt Dus dat gedoe om een sticker is zwaar overdreven.
Cookie-instellingen beheren