Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 35 km

Politie houdt man aan na inbraak Souburg

Toegevoegd: 03-05-2016, 11.34 uur - Update: 03-05-2016, 15.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft met de aanhouding van een 48-jarige Middelburger mogelijk een woninginbraak in Oost-Souburg opgelost.


De politie hield de man maandag rond 10.25 uur op last van de officier van justitie beten heterdaad aan. Bij de aanhouding, die plaatsvond in de woning van de man, werden verschillende goederen aangetroffen die op dinsdag 29 maart waren weggenomen uit een woning aan de Zeewijksingel in Oost-Souburg.

De bewoners van de woning waren op het moment van de insluiping niet thuis. De insluiper zag kans om geld, een tablet en een telefoon mee te nemen. Door de politie is een aangifte opgenomen en een buurtonderzoek gehouden. De recherche stelde een onderzoek in. Aanwijzingen die uit het rechercheonderzoek naar voren kwamen wezen steeds meer in de richting van een bekende veelpleger uit Middelburg.

Afgelopen maandag is hij aangehouden. De telefoon die bij de insluiping gestolen was is bij hem aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld en wordt woensdag voor de rechter-commissaris geleid. Die bepaalt of de aangehouden verdachte nog langer vast moet blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren