Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 21 km

Zeker 4 arrestaties rond Bevrijdingsfestival

Toegevoegd: 06-05-2016, 07.26 uur - Update: 06-05-2016, 19.11 uur
De politie heeft foto's gepubliceerd van de arrestaties.
De politie heeft foto's gepubliceerd van de arrestaties.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft tijdens en na afloop van het Bevrijdingsfestival in Vlissingen zeker vier personen aangehouden. De politie heeft over de arrestaties bericht op Facebook.


De eerste arrestatie werd donderdagavond rond 23.00 uur gedaan op de Komweg. Het ging volgens de politie om een man die het evenemententerrein niet wilde verlaten. Nadat hij vorderingen van de politie negeerde werd hij aangehouden en afgevoerd.

De andere drie aanhoudingen vonden plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Het ging onder meer om een vrouw die rond 01.30 uur in de buurt van de Timmerfabriek aan de Koningsweg een beveiligingsmedewerkster mishandelde. De mishandeling gebeurde voor de ogen van de politie dus de arrestatie kon snel worden verricht.
 
De arrestante was eerder door beveiligers de gelegenheid uitgezet en probeerde nu via een achterdeur een horecagelegenheid binnen te komen. Volgens de politie sloeg de verdachte, een dronken vrouw, de beveiligingsmedewerkster in haar gezicht. Zij werd daarop wederom buitengezet.

Eénmaal buiten gooide de vrouw ook nog een blikje naar een andere beveiliger. De vrouw heeft na haar arrestatie een dagvaarding gekregen om op 5 september voor de politierechter in Middelburg te verschijnen.
 
Later zorgden twee personen voor problemen bij cafés aan het Bellamypark. Even voor 03.00 uur had een vechtpartij plaatsgevonden. Eén van betrokkenen was volgens de politie recalcitrant en hij weigerde mee te werken. Daarop werd hij opgepakt vanwege openbare dronkenschap.

De laatste aanhouding werd rond 03.30 uur gedaan nadat de persoon in kwestie door een beveiliger uit het café was gezet. “Hij keerde zich vervolgens tegen een collega. Vervolgens bleek dat de persoon al eerder op de avond vervelend gedrag had vertoond.”

“Hierop hebben we de persoon gevorderd om de binnenstad te verlaten. De persoon weigerde hieraan te voldoen. Vervolgens is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex Torentijd”, zo schrijft de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Feestganger (6-5-2016 om 12:08)
Wat ik dan heel jammer vind is dat politie lekker met paarden rond gaat lopen en fluiten naar mensen dat ze aan de kant moeten gaan. Vind dat heel provocerend gedrag.
P (6-5-2016 om 09:52)
Moet zeggen was een leuke gezellige dag, maar na 19:00u veranderde echter het publiek. En was het ook veel haantjes gedrag en geen rem erop als het ging om drinken of wat dan ook. Zie dan ook het nut niet behalve de kassa te spekken van de horeca, om dat avond schema aan te houden. Dat gedrag heeft niks te maken met bevrijding en het vieren van maar is gewoon losgeslagen wild.
Vlissinger (6-5-2016 om 09:48)
De meeste personen kunnen niet tegen drugs en alcohol en zeker niet samen
annie (6-5-2016 om 08:45)
drugs en alcohol....maar een beveiliger mishandelen vind ik wel heel erg...die staan hun werk te doen, maar ja dat kan je iemand niet wijs make die onder invloed was, want op de spuikom het bijna een show met allerlei figuren die onder invloed waren en ter plekke stonden te gebruiken.
Cookie-instellingen beheren