Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ: Groot risico op natuurbranden

Toegevoegd: 06-05-2016, 14.02 uur
Een brand in het duingebied bij Dishoek (archief).
Een brand in het duingebied bij Dishoek (archief).
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland waarschuwt voor het risico op natuurbranden. Volgens de zogeheten natuurbrandenmeter is het risico op brand momenteel groot.


De natuurbrandenmeter staat momenteel op oranje. “Het is erg droog in onze natuurgebieden, dus het gevaar dat een natuurbrand ontstaat, is groot.” Volgens de Veiligheidsregio kan een klein brandje in het bos of in de duinen kan al snel uit de hand lopen: “Denk aan de grote natuurbrand in het Brabantse Chaam in mei 2015, waar zo’n 60 hectare natuurgebied in vlammen opging.”

Mensen met een stookvergunning moeten er volgens de Veiligheidsregio vanuit gaan dat die niet meer geldig is. “Zie de voorwaarden van de ontheffing of neem hierover contact op met de verlenende instantie.”

Om brand te voorkomen mag je in natuurgebieden geen vuur maken. “Vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan. Roken in het gebied wordt afgeraden. Houd op jouw verblijfplaats altijd blusmiddelen bij de hand, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of desnoods een emmer water”, aldus de Veiligheidsregio.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is het risico op brand het grootst in de Schouwse Duinen bij Burgh-Haamstede, de Schotsman bij Kamperland, de Manteling op Walcheren, het Axelsche Bos bij Axel en het waterwingebied bij Sint Jansteen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t Is wat (6-5-2016 om 17:15)
Nu al? Vorige maand regende het nog 2 weken achter elkaar. (Oke, bijna dan) vreemd dat dat zo snel helemaalweg is.
Cookie-instellingen beheren