Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 13 km

Kleine uitstoot ammoniak bedrijf Terneuzen

Toegevoegd: 07-05-2016, 19.54 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt nadat een automatisch meldsysteem had doorgegeven dat er ammoniak vrijkwam bij een bedrijf in Terneuzen.


Nadat de melding bij het bedrijf aan de Finlandweg rond 18.25 uur was binnengekomen werd de brandweer op pad gestuurd om metingen te doen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland bleek dat het bedrijf de ammoniakleiding aan het afblazen was als gevolg van het warme weer.

Een adviseur gevaarlijke stoffen heeft vervolgens metingen gedaan om te achterhalen hoeveel ammoniak er precies vrijkwam. Rond 19.20 uur werd duidelijk dat die hoeveelheid te verwaarlozen was. "Het bedrijf heet de zaak verder overgenomen en controleert alle afsluitingen van de leiding", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren