Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Kledingdieven aangehouden op station

Toegevoegd: 10-05-2016, 11.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Twee mannen zijn gisterenavond op een perron van het station in Goes aangehouden op verdenking van kledingdiefstal. De kleding zat in geprepareerde tassen.


Het gedrag van de twee mannen en een derde persoon viel volgens de politie dusdanig op dat Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de Nederlandse Spoorwegen hen staande hielden. De mannen gedroegen zich nerveus en de politie werd gevraagd om assistentie te verlenen.

Nog voordat de politie kon arriveren was één van de mannen er al vandoor gegaan. Toen de politie de andere twee mannen gecontroleerde werden geprepareerde tassen aangetroffen. Hierin zat kleding waar de labels en veiligheidsclippen nog aan bevestigd waren.

Uit de tassen kwamen diverse paren sportschoenen, korte spijkerbroeken, een jas, een petje en een T-shirt tevoorschijn. Omdat de mannen geen aannemelijke verklaring hadden over hoe ze aan de kleding gekomen waren, werden zij aangehouden voor heling.

De twee Joegoslavische mannen (20 en 23 jaar oud) zijn overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Eén van hen staat te boek als ongewenst vreemdeling. Daarom werd de vreemdelingenpolitie ingeschakeld.

Van de derde verdachte ontbreekt nog ieder spoor.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (10-5-2016 om 15:28)
O ja, en hulde voor deze NS medewerkers (BOA;s) Niet van "Het zal wel" maar netjes doorgepakt! Super....
Franky (10-5-2016 om 15:27)
Nou nou Jan... Bepaalde niet NL etnische afkomsten klagen juist altijd dat zij breed in de media verschijnen en de autochtone Hollander niet. Je kunt oa. ongewenst art. 197Sr. verklaard worden als je 3 maanden of langer gedetineerd bent geweest in NL, dus een lievertje is het zeker niet. Heling is ten laste gelegd, maar ik hoop ook diefstal en het voorhanden hebben van geprepareerde tassen (APV) Grote kans dat diefstal ook te bewijzen valt, middels camera's in winkels en daarbuiten. Voor 197Sr kun je zo een paar maanden brommen en vervolgens wordt je overgeheveld naar de vreemdelingendienst. dus dan blijf je vast zitten tot dat je uitgezet wordt. Ik geloof niet dat ze er heel makkelijk van af zullen komen.
Jan (10-5-2016 om 12:26)
En nu willen wij burgers eens weten wat er gebeurt met deze gasten ,eens kijken of we hier een antwoord op krijgen ,want het is bekend als het een Hollander is!!, dan staan de kranten er vol van dus nu ook maar eens van deze heren AUB
Cookie-instellingen beheren