Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Vijf personen te water na omslaan zeiljacht

Toegevoegd: 15-05-2016, 19.06 uur
De omgeslagen zeiljacht bij Paal.
De omgeslagen zeiljacht bij Paal.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Manfred Berrevoets

PAAL - Een zeiljacht is zondagochtend rond elf uur ongeslagen in 'het Gat' bij Paal. De vijf opvarenden zijn allemaal ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De drie kinderen die aan boord waren hadden onderkoelingsverschijnselen.


Een wandelaar zag de trimaran op zijn kant liggen en sloeg alarm waarop de vrijwilligers van het KNRM reddingstation Hansweert zijn gealarmeerd. Ook de Multraship Responder voer uit. Onderweg bleek dat alle personen inmiddels aan wal waren gebracht door een bootje vanuit de lokale jachthaven. Zij zijn allen nagekeken door twee toegesnelde ambulances.

De drie kinderen hadden onderkoelingsverschijnselen en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Om er zeker van te zijn dat iedereen van boord was zijn twee opstappers overgezet op de trimaran. Deze stond inmiddels deels vol water en zou met het afgaande tij droog komen te liggen. Een berger zal zich over het vaartuig ontfermen. Hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren is tot op heden niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwsvlaamse (16-5-2016 om 09:23)
Niet bekend met de ondiepten of te veel last gehad van de windstoten? In ondiep water terecht gekomen vastgelopen en omgeslagen. Te lezen aan het feit dat men zonder melding al aan wal was, niet erg goed op de hoogte van regels!!! Leert men het dan nooit dat er melding van gemaakt moet worden. Hopelijk geen ernstige gevolgen voor de jonge kinderen.
wim (16-5-2016 om 07:58)
landrotten
Cookie-instellingen beheren