Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepartikelen verkocht op Pinkstermarkt

Toegevoegd: 16-05-2016, 10.20 uur - Update: 16-05-2016, 14.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens de Pinkstermarkt op de Boulevard in Vlissingen zijn gisteren drie personen aangehouden vanwege de verkoop van nepartikelen.


Eén van de aanwezige andere marktkoopmannen maakt de politie attent op de verkoop van namaakgoederen. Volgens de politie haalden de verkopers snel alle parfums weg toen zij doorkregen dat er een onderzoek werd gestart. "De meeste mensen zullen op een markt wel eens een kraam hebben gezien waar parfums werden verkocht die een stuk goedkoper zijn dan de originele. Deze zijn over het algemeen nep. Dat was hier ook het geval", aldus de politie.

De politie ging als eerste naar een kraam ter hoogte van het voormalige hotel Britannia. Hier werden vier dozen met namaakparfum aangetroffen. "De verkoopster was op dat moment niet aanwezig". Andere standhouders wezen vervolgens naar een nabijgelegen kraam waar namaak horloges aan de man gebracht zouden worden. "Bij deze kraam stonden twee 60-jarige mannen uit Etten-Leur en Servië met een 8-tal voorraaddozen namaakparfum, horloges en boxershorts."

Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Een 64-jarige vrouw uit Etten-Leur bleek eigenares van de goederen te zijn. Zij werd daarom ook opgepakt. Alle goederen werden in beslag genomen.

"De voorraad aan namaakartikelen hadden ze niet bij de kraam gezet maar onder een auto en aan de andere kant van de straat onder een zeil. Zonder de hulp van andere oplettende marktkoopmannen hadden we niet alles gevonden", aldus de politie.

De verdachten zijn inmiddels weer vrijgelaten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
annie (16-5-2016 om 20:52)
Het is toch vaak allemaal nep, net als de kwaliteit die bar en bar slecht is, en toch springt er genoeg volk op af en vreemd vinden dat het snel kapot gaat of bederft. ook goed dat de controle er is. mooie afbiedingen, van 60 euro naar 10 euro, daar trapt men nog massaal in, want dat is een instinker. troep is het.
carla (16-5-2016 om 14:19)
Snap het niet zo, het is op de markt toch allemaal nep
Jan (16-5-2016 om 14:17)
Die gasten dachten we gaan naar Walcheren daar zijn de mensen zuunig,dus daar verkopen we deze parfums ect wel ,tja helaas ging het niet op deze keer, in Walcheren hebben deze keer net hun vakantie geld gehad .
zeeuw (16-5-2016 om 13:52)
heel die markt is een nep zootje, maar dat wil een mens ook gewoon besodemietert worden
Ad (16-5-2016 om 11:51)
Nepartikelen niet alleen met Pinksteren maar het hele jaar door; jaar in jaar uit. Het overgrote deel van wat wij kopen als energie beslaat niet de werkelijke kosten van energie maar verdwijnt in de bodemloze bankrekeningen van de Delta touwtjes trekkers. Hetzelfde gebeurd door meerdere roverheden met onze overbelastingcentjes. Daar mag die politie zich natuurlijk niet mee bemoeien want dan kom je aan de grondwet die tot in de grond toe rot is. Wist u dat nog niet? Nou, u laat zich dus vanaf nu neppen waar u bijstaat, of niet....
Cookie-instellingen beheren