Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 84 km

Scooterdieven achtervolgd door Vlissingen

Toegevoegd: 16-05-2016, 14.51 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft gisteren twee Vlissingse jongens van 15 en 16 jaar oud aangehouden omdat zij twee scooters zouden hebben gestolen. De twee hebben inmiddels een bekentenis afgelegd.


Surveillerende agenten zagen de jongens in de Poortersweg bij hun scooters staan. Gezien het late tijdstip (00.20 uur) wilden zij de zaak nader controleren. De jongens gingen er echter samen op één van de scooters vandoor. "Hierop is door de agenten de achtervolging ingezet. De verdachten reden zonder verlichting tegen het verkeer in en konden uiteindelijk in de Vlissingsestraat tot stoppen worden gedwongen", aldus de politie.

De jongens gaven zich echter niet snel gewonnen. "Ook toen gaven zij het nog niet op. Ze vluchtten namelijk te voet verder. Even later kon één van de twee in de kraag worden gevat op de kruising van de Vlissingsestraat met de Zuiderzeestraat. Zijn kompaan wist te ontsnappen." Bij nader onderzoek bleken de beide scooters gestolen te zijn.

Tijdens het verhoor bekende de aangehouden jongen alle feiten. Zijn 15-jarige kompaan kon vervolgens in zijn woning worden aangehouden. "Beiden mochten in de loop van de avond weer naar huis en zijn opgehaald door de ouders", aldus de politie.

De jongens moeten zich binnenkort verantwoorden op een zogeheten TRIP-zitting. Dit is een zitting waar minder ernstige zaken worden behandeld die door jongeren tussen de 12 en 18 jaar zijn gepleegd. De jongere krijgt dan een boete of een taakstraf van het Openbaar Ministerie. Als de straf geaccepteerd wordt hoeft deze niet voor de kinderrechter te verschijnen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (16-5-2016 om 19:24)
"Beiden mochten in de loop van de avond weer naar huis en zijn opgehaald door de ouders" !!!!!????? Dit is toch helemaal van de gekke dat nog een minder ernstige zaak is,echt niet te geloven.
lowieke (16-5-2016 om 18:24)
als het mijn zoon was zou hij wel weten wat er zou gebeuren als hij daar mee thuis kwam
Cookie-instellingen beheren