Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vlaketunnel enige tijd dicht na botsingen

Toegevoegd: 16-05-2016, 19.20 uur
Voor zover bekend raakte er niemand gewond.
Voor zover bekend raakte er niemand gewond.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De Vlaketunnel op het traject van de A58 is vanmiddag in beide richtingen enige tijd afgesloten geweest na twee aanrijdingen.


Even voor 16.00 uur kwamen enkele personenauto's met elkaar in botsing op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) was er sprake van twee ongevallen: één in en één voor de tunnel. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Wel moesten er voertuigen worden weggesleept.

De tunnel ging in beide richtingen dicht. Na een half uur kon de tunnelbuis richting Vlissingen worden vrijgegeven. Het verkeer in de andere buis reed enige tijd over één rijstrook. Rond 17.00 uur was de gehele Vlaketunnel weer vrij. Vanwege vakantie- en recreatieverkeer was het echter nog wel erg druk op de A58.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frank (19-5-2016 om 10:44)
Het is inderdaad het hoogte verschil. Ik ben er ook een keer met 150 per uur ingereden, maar dat doe ik niet meer. Je gaat van zonlicht ineens het donker in en je ziet nog niet wat er in de tunnel rijdt. Is er een auto die met 100 een vrachtwagen inhaalt, wat gewoon toegestaan is, dan klap je er dus 'bijna' bovenop. Door de afdaling moet je ook nog eens veel harder kunnen remmen.
P (17-5-2016 om 20:22)
@vlissinger, dus je denkt dat al die ongelukken gebeuren omdat men in dat stukje tunnel van 300m te langzaam rijd? :) Hoogstwaarschijnlijk is het omdat men er in vliegt met 130km. Maar alleen een Vlissinger kan zo redeneren.
Iemand (17-5-2016 om 17:50)
Ik vind gezien een paar reacties hieronder, Dat de maximum snelheid 130 een prima snelheid is. Zeker in moderne auto's is die snelheid volkomen veilig en overzichtelijk. ik vind ook dat dus alle weg gebruikers behalve vracht / kar / caravan verkeer zich moeten aanpassen aan de snelheid van 130 km ph omdat ik vind dat je kiest om zelf de snelweg te pakken en die naam spreekt al voor zich dus aanpassen aan de snelheid 130 en niet irritant links met 100 op je eigen tempo rijden dit zorgt juist voor de files en de irritaties. 100 rijden prima maar als je gaat inhalen ga met het verkeer mee ipv je eigen tempo want jullie zijn deigene die zorgen voor dat alles opstapt met remmen en gassen en zelfs stilstaan voor de weggebruiker 1 km achter u.
R (17-5-2016 om 16:41)
Ligt duidelijk aan de 130 km / hr rijders , die rijden achter op een 100km/hr rijder. En 100 rijden dat mag , dus is de 130 km / hr rijder een sukkel die geen afstand kan houden en anticiperen.
Gerard (17-5-2016 om 16:01)
Misschien toch een goed idee om ruim voor de tunnel de snelheid naar 80 km te brengen en een paar flitspalen te zetten!
ger (17-5-2016 om 14:18)
@albert het lijkt wel of de weg alleen voor jou "open" moet zijn. Anticiperen op medegebruikers is je waarschijnlijk onbekend. Niet iedereen is "ZO GEWELDIG" als jou. De weg is er voor iedereen en als je met elkaar rekening houdt en afstand in acht neemt gaat het gewoon goed.
Cookie-instellingen beheren