Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiehonden in actie tijdens keuring

Toegevoegd: 19-05-2016, 15.38 uur
Door: Roland de Jong

WOLPHAARTSDIJK - Wie politiehonden in opleiding wil zien kan hiervoor op zaterdag 28 mei terecht in Wolphaartsdijk. De Zeeuwse afdeling van de Koninklijke Nederlands Politiehond Vereniging houdt dan namelijk de zogeheten voorjaarskeuring.


Tijdens de keuring, die vanaf 10.00 uur begint en toegankelijk is voor het publiek, zullen verschillende politiehonden in opleiding worden getoetst. Zij kunnen, na een jarenlange training, het certificaat Politiehond 1 of Object bewaking behalen. 

De honden zullen onder meer hun vaardigheden moeten laten zien tijdens oefeningen volgen, zwemmen, het opzoeken en aanblaffen van een persoon, het apporteren van voorwerpen en het tot staan brengen van een vluchtende verdachte.

Geïnteresseerden kunnen de hele dag terecht bij PHV Walcheren - De Piet in de buurt van de Pietweg 6 in Wolphaartsdijk. De organisatie vraagt toeschouwers hun eigen hond(en) niet mee te nemen op het terrein om zo de keuring niet te beïnvloeden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren