Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Koeien losgebroken in Kapelle

Toegevoegd: 20-05-2016, 08.42 uur
De losgebroken koeien. De losgebroken koeien.
De losgebroken koeien.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De politie is gisteren in Kapelle ingezet om twee losgebroken koeien weer naar hun wei terug te begeleiden.


Volgens de politie gingen de dieren 's middags op pad. "Het hekwerk kon de moedergevoelens niet tegenhouden want in het weiland waar beide dames gingen kijken, liep een onlangs van de moeder gescheiden kalf", zo schrijft de politie op Facebook.

De koeien zijn terug naar hun eigen wei begeleid en de boer heeft het hekwerk gerepareerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (20-5-2016 om 19:30)
lieve Melli, kleine kalfjes worden ook een keer groot en moeten dan gescheiden worden van hun moeder, zelf zou je het toch ook niet zo lekker vinden als je kind van 6 jaar oud nog aan je tepels hangt?
@Mellie (20-5-2016 om 18:37)
Het kalf was al dermate oud dat het niet meer dronk bij de moeder en had ruim de leeftijd om op eigen benen verder te gaan.
Lukas (20-5-2016 om 17:53)
Lekker gedaan
blommetje (20-5-2016 om 12:46)
melli dit noemen ze afspenen.. na een bepaalde tijd moeten ze leren gras, bix, enz. te eten en zelf hun water drinken. ik weet niet wat erger is de kalfjes erbij laten lopen totdat de moeder het beu is en ze wegtrapt... wij mensen leren ook na bepaalde tijd vast voedsel te eten dit is heel normaal ook al staan ze de eerste dagen wat na elkaar te roepen. of heeft u ook als kind tot u 5de aan de borst gelegen.. en tip voor de boer misschien de volgende keer nog een weitje verder zetten zo dat ze elkaar niet meer horen of ruiken voorkomt heel misschien een volgende uitbraak :)
Bep (20-5-2016 om 12:04)
Weer zo'n boer die de kalfjes bij de moeder vandaan haalt. Zou de boer vroeger ook bij zijn moeder weggehaald zijn na een paar dagen ???? zouden ze ook eens moeten doen. Weet men wat het is , en ze kunnen wel zeggen ze merken het niet. Nee de boeren willen het niet!!!! dat is het . Puur dierenleed! en niet anders. Anders gaat moeder niet op zoek.
Truus kom naor huus (20-5-2016 om 11:21)
Het is nogal raak de laatste tijd: eerst de losgebroken stieren in Terneuzen, daarna de koeien on Hoek en nou in Kapelle...
Cookie-instellingen beheren