Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
94 files van totaal 346 km

Campagne: '90 procent rijdt hier te hard'

Toegevoegd: 20-05-2016, 09.30 uur
Door: Roland de Jong

OVEZANDE - Vanaf maandag wordt bij de Kolaardsweg en de Hoofdstraat in Ovezande aandacht gevraagd voor de geldende maximumsnelheid. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat maar liefst 90 procent van de weggebruikers hier te hard rijdt.


In het kader van de provinciale snelheidscampagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt!' zal via allerlei uitingen de geldende limiet van 30 kilometer per uur worden benadrukt. Omwonenden gaan de straat aankleden met lantaarnpaalborden, spandoeken en vlaggen. Daarnaast worden kliko's voorzien van 30km-stickers en worden graffiti- en krijtuitingen aangebracht op de weg.

“Deze middelen herinneren de weggebruikers op een positieve manier aan de geldende snelheidslimiet van 30 km/uur”, zo legt een campagnewoordvoerder uit. En dat actie nodig is blijkt wel uit de cijfers. “Snelheidsmetingen laten zien dat 90% van de bestuurders in bovenstaande straten de snelheidslimiet van 30km/uur overschrijdt. 41% van de bestuurders rijdt zelfs harder dan 40 km/uur”, zo meldt de provincie.

Ook buiten de bebouwde kom overschrijdt 87% van de bestuurders de snelheidslimiet van 60 km/uur. “43% rijdt zelfs harder dan 70 km/uur. Dit zorgt voor een verkeersonveilige situatie in en rondom deze straten van Ovezande”, aldus de woordvoerder.

Volgens de provincie weet vrijwel elke overtreder wel degelijk wat de limiet is. “Bijna 94 procent van de bestuurders weet wat de geldende limiet is maar bijna driekwart van de bestuurders rijdt onbewust te hard. De campagne probeert dit onbewuste gedrag op een positieve manier te beïnvloeden.”

Tijdens de campagneperiode, tot half juni, zal de politie ter plekke regelmatig controles uitvoeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
annelies (28-5-2016 om 15:10)
ik woon in Oosterland en dat is een dorp, ongelofelijk daar wordt zeldzaam 30 gereden is vaak 60 tot 80 km per uur, hadden ze hobbels in moeten leggen toen de nieuwe weg gelegd werd dom hoor. Het is wachten tot er iemand aangereden wordt.
Ad (25-5-2016 om 08:30)
Ik denk dat een goed omsluiting/rondweg veel problemen weg zal nemen! maar nee! steek het geld maar in een campagne met stickers en andere versierselen! of in obstakels en drempels etc. heel snug!
Kees (22-5-2016 om 00:21)
Dus Mathijs60 KM is daar slaapverwekkend laag. Er wonen daar boeren die lopen daar gewoon over de weg en jij vind het normaal om er met 90 langs te scheuren als ze daar lopen en de weg oversteken voor b.v. de kliko? Ik hoop voor jou niet dat je hem aanrijd want dan heb je een probleem. Dat is waarom er daar gecontroleerd word om dat de boeren vinden dat er te hard langs hun gereden word. Ik zou ook bellen
wim (21-5-2016 om 07:31)
Laat me niet lachen de bewoners van dat zelfde dorp rijden eveneens te hard dit is zeker geen voorbeeld voor andere die de snelheid overschrijden.
annie (20-5-2016 om 18:23)
90 % rijdt men overal te hard. niet alleen daar.
Matthijs (20-5-2016 om 17:31)
De mensen rijden niet te hard. De maximumsnelheid is te laag. 60 is slaapverwekkend langzaam. Ik rij daar altijd gewoon 80. Buiten de bebouwde kom dan. Binnen de bebouwde kom rij ik gewoon oplettend. Dat is beter dan de heletijd naar je km teller staren omdat je misschien wel 31 km/h rijdt.
Cookie-instellingen beheren