Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Zwaargewonde op strand Dishoek

Toegevoegd: 24-05-2016, 21.19 uur - Update: 25-05-2016, 09.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

DISHOEK - Drijfzand op het strand van Dishoek zorgde er dinsdagavond voor dat een paard zich vastliep en zijn berijdster lanceerde. De vrouw raakte zwaargewond.


Vermoedelijk reed de ruiter, een 46 jarige inwoonster van Vlissingen, rond 19.15 uur in galop over het strandgedeelte tussen de strandtenten Kaapduin en Vloed toen haar paard plots tot voorbij de enkels vast kwam te zitten in drijfzand. Door die abrupte stop werd de vrouw gelanceerd.

Er zijn twee ambulances en een traumahelikopter ingezet. Verder waren er brandweervoertuigen uit Koudekerke en Middelburg ter plaatse. Een strandjeep en een kustwachtvoertuig van de KNRM verleenden assistentie.

Nadat het ambulancepersoneel naar de gewonde vrouw was gebracht is het slachtoffer ter plaatse behandeld. De traumahelikopter landde op het strand. De gewonde is met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd met vermoedelijk inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het paard werd door de brandweer bevrijd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Heiko H (1-6-2016 om 00:15)
Deel 2: Toen de vrouw al in de helicopter obgeborgen was kwam de Unimog van de reddingskrachten langs de strand en is precise an het plaats van de ongeval direkt in de drijfzand binnen gereden. Dan kreg ik en sms van mijn dochter dat haar groep aan het terugrijden was en ben ook gegaan.
Heiko H (1-6-2016 om 00:13)
Deel 1: Toen het gebeurde was ik op het strand vlaak bij an de waterkant bij Vloed. De vrouw galopeerde heel hard en keek naar de zee. Ik verwachte een groep van rijders met mijn dochter en haar vrienden. De volgende moment lag de vrouw op de strand en er waren 4 mensen dicht bij. Het paard had sich self bevrijd en had de teugel rond een van de voorpooten verdraid. Het paard kwam langsam op me af en was noch steeds in paniek. Ik kalmeerde en bevrijde het van de teugel en bracht het naar de plaats van de ongeluck terug. De doktor was al opgebeld. Ik gaf het paard an een van de mensen en ging een betje naar min oorspronkelijke plaats terug omdat ik de andere rijders op tijd waarschrewen wilde.
domo (26-5-2016 om 10:28)
kees zeker geen verstand van paarden en strand, is echt onzin wat je zegf, ik rij echt 30 jaar paard en 15 jaar op het strand, drijfzand is zekerrr wel gevaarlijk en soms niet te herkennen.
Jan (26-5-2016 om 02:54)
Aanvulling @Kees, men spreekt hier dus van de enkel, heet bij paard "sprong" en die enkel @Kees zit halverwege (ongeveer) van het achterbeen van het paard dus niet zoals bij jou en mij, alleen mensen hebben dus de enkel op de grond, (dus eigenlijk maar kleine beentjes en kunnen dan ook nooit zo snel als de meeste dieren rennen ) alle andere dieren en vogels staan en lopen op , waar bij ons de tenen zitten waarmee het duidelijk moge zijn, tot de enkels is behoorlijk diep weggezakt.... dan stopt het wel, dacht je niet, als tegen een blok?
Jan (26-5-2016 om 00:43)
@Kees, in galop en dan plots in drijfzand, staat het edele dier toch wel noodgedwongen plotsklaps stil, heb ook nooit op een paard gezeten maar denk toch wel als men er dan opzit een zwiephert maakt want er zit geen airbag en gordel op gemonteerd hè.
G.E. Tuige. (25-5-2016 om 20:32)
@Harry Dat voertuigen er ook in weg kunnen zakken werd gelijk bewezen. Het de strandjeep van de KNRM kwam aangereden om hulp te verlenen maar zakte zelf ook weg. Drijfzand is heel onvoorspelbaar.
Cookie-instellingen beheren