Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 78 km

Man die inreed op motoragent opgepakt

Toegevoegd: 25-05-2016, 23.47 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft woensdag omstreeks 15.30 uur in Vlissingen met toestemming van de officier van justitie een 25-jarige man uit Vlissingen aangehouden omdat hij met zijn auto tijdens een achtervolging inreed op een politieman. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De verdachte ging er vandoor omdat hij nog 28 dagen moest zitten.


Een motoragent zag dinsdagmiddag op de Hendrick Vroomlaan een man bij het bestuurdersportier van een auto staan die hij herkende. De diender wist dat deze man nog gezocht werd vanwege het nog uit moeten zitten van een gevangenisstraf van 28 dagen. Hij riep tegen de 25-jarige man op luide toon: “Staan blijven”. Hieraan gaf de man geen gehoor.

In tegendeel hij stapte in de auto en reed weg. Er ontstond een achtervolging waarbij de automobilist met hoge snelheden reed en ook het stopteken dat de motoragent met de transparant gaf negeerde. Tijdens de achtervolging stopte de automobilist voor een fietsende man met twee kinderen. Op dat moment stond de motoragent achter de auto. De automobilist reed daarop achteruit tegen het voorwiel van de motor. De agent kon ternauwernood voorkomen dat hij viel.

Hierna reed de bestuurder van de auto weer vooruit opnieuw achtervolgd door de motoragent. De automobilist reed met hoge snelheid een fietspad op. Hierna heeft de motoragent vanwege het gevaar voor het overige verkeer en het feit dat de identiteit van de automobilist bekend was gestaakt. De auto van de verdachte werd omstreeks 15.45 uur in Oost-Souburg aangetroffen en in beslag genomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Zie ook:
Motoragent aangereden bij achtervolging 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. Derks (28-5-2016 om 11:48)
Let op: "Taakstraf"
Franky (26-5-2016 om 19:03)
Heel netjes gehandeld door deze achtervolging af te breken ivm de veiligheid. Identiteit bekend en aantal dagen later alsnog aanhouden, paar extra PV's er bij en hopelijk ook wat langer achter de tralies. En deze capriolen uithalen voor 28 dagen, wees een vent, zit het uit en dan hoef je ook niet meer over je schouder te kijken.
Robert (26-5-2016 om 13:30)
Gelukkig is deze idioot gepakt hopelijk zijn rijbewijs voor de rest van zijn leven kwijt en een lange gevangenisstraf. Ik fietste hierop de Hercules Segherslaan met mijn 3 kinderen toen deze gek met zijn auto de bocht om kwam gevlogen nadat hij de motoragent had aangereden en hij had ons en anderen wel aan kunnen rijden.
Buurtpreventie beheerder (26-5-2016 om 11:04)
Van mij mag deze man een flinke straf krijgen en het gaan betreuren dat hij niet gewoon zijn 28 dagen is uitgaan zitten. Nu mag hij wat mij betreft een aantal jaar achter de tralies verdwijnen! Hij bracht niet alleen de motoragent in gevaar, maar ook niets vermoedende burgers!
Alfons (26-5-2016 om 09:04)
Gewoon de bak ingooien voor 20 jaar ofzo.
Joop (26-5-2016 om 07:51)
Mooi!! Die zal waarschijnlijk nu iets langer binnen zitten dan de 28 dagen die nog open stonden.
Cookie-instellingen beheren