Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM eist jaar celstraf voor steekpartij

Toegevoegd: 30-05-2016, 19.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de twintigjarige R. van den H. uit Heusden, die wordt verdacht van poging doodslag plus twee mishandelingen is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist. Daarnaast wil de aanklager dat hij een van zijn slachtoffers een schadevergoeding van 5.678 euro betaalt.


In de nacht van 29 november vorig jaar bevonden Van den H. en zijn neef zich in café l' Entree in Hulst en zochten ze ruzie. Vanwege hun gedrag werden ze de zaak uitgezet en gaf Van den H. twee meisjes, die hun beklag over de twee hadden gedaan een kopstoot.

Bij een tweede kroeg werden ze geweigerd en zonder enige aanleiding pakte Van den H. een mes en stak daarmee een 30-jarige man uit Westdorpe in diens hals. Die liep daardoor een jaap van elf centimeter met op het diepste punt een diepte van drie centimeter op.

Vervolgens kreeg Van den H. van het slachtoffer wat rake klappen en trappen en raakte hij enige tijd bewusteloos. Tijdens de behandeling van de zaak zei Van den H. zich van het hele gebeuren door overmatig drankgebruik en mogelijk ook de bewusteloze toestand waarin hij enige tijd verkeerde niets van de gebeurtenissen te herinneren.

Van den H. zit inmiddels 183 dagen achter slot en grendel. Het Openbaar Ministerie beslist binnenkort of het dertigjarige slachtoffer, dat de Van den H. klappen en trappen verkocht ook nog zal worden vervolgd. Uitspraak op 13 juni.

Zie ook:
Drie arrestaties na steekpartij Hulst (29-11-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren