Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Grote brand: Twee woningen verwoest

Toegevoegd: 01-06-2016, 21.22 uur - Update: 01-06-2016, 22.18 uur
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - Door de grote brand in Oud-Vossemeer zijn woensdagavond twee woningen verwoest. Een derde woning heeft rookschade opgelopen.


De brand werd rond 18.50 uur ontdekt in een woning aan de Onder de Molen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was er bij aankomst van de brandweer sprake van een uitslaande brand waarbij veel rook vrij kwam. Het vuur greep snel om zich heen en de brandweer kon niet voorkomen dat ook in een naastgelegen woning brand uitbrak. “De woning aan de linkerzijde heeft rookschade, geen brand. De brand is wel overgeslagen naar de woning aan de rechterzijde”, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.

Onbewoonbaar
Drie woningen zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard. Twee woningen zullen langdurig niet bewoonbaar zijn. Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade. "De bewoners worden uiteraard elders ondergebracht", aldus de Veiligheidsregio. De bewoonster van de woning waar de brand uitbrak is gecontroleerd door een ambulanceteam. De vrouw ademde rook in en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat er in de omgeving deeltjes neerkwamen heeft de brandweer een meetploeg op pad gestuurd. Er bleek geen asbest te zijn vrijgekomen en ook de overlast door de vrijkomende rook viel mee. “De rondvliegende deeltjes bleken hoofdzakelijk papierresten en roetdeeltjes te zijn. Ze zijn ook voornamelijk in de directe omgeving op straat terecht gekomen”, aldus de woordvoerder.

Nog steeds brand
De brandweer is nog volop aan het blussen. De straat is ter plekke volledig afgesloten vanwege de bluswerkzaamheden en de verschillende brandweerwagens die her en der zijn opgesteld. De bluswerkzaamheden kunnen volgens de woordvoerder nog wel enkele uren in beslag nemen. In één van de panden woedde rond 21.40 uur nog steeds brand op zolder. "Het dak wordt er nu afgehaald om bij de brand te kunnen", aldus de Veiligheidsregio.

Omstreeks 22.15 uur kon door de brandweer het sein 'brand meester' worden gegeven.

Zie ook:
Grote brand woning Oud-Vossemeer  (01-06-2016)


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (2-6-2016 om 07:02)
gelukkig geen erge gevolgen van de mensen wat lichamelijk betreft bij deze veel sterkte door gevolg van de brand
Cookie-instellingen beheren