Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 63 km

70-Jarige slaat fietser in Zierikzee

Toegevoegd: 02-06-2016, 10.58 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Een 70-jarige man uit Scharendijke is woensdagmiddag gearresteerd omdat hij een 25-jarige man uit Zierikzee zou hebben mishandeld.


De 25-jarige man fietste rond 14.30 uur over het Havenplein in Zierikzee toen de 70-jarige man op hem af kwam lopen en tegen zijn fiets trapte. De man belemmerde hem vervolgens om door te fietsen en maakte op agressieve wijze kenbaar dat hij vond dat ter plekke niet gefietst mocht worden.

Er ontstond een woordenwisseling en de arrestant gaf het slachtoffer enkele vuistslagen tegen zijn gezicht. De man is aangehouden en ingesloten. Na verhoor mocht hij naar huis. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bandit (4-6-2016 om 12:48)
Dus...als een 70-jarige een 25-jarige slaat, omdat de jongere fietst waar niet mag, is dat normaal volgens vele reaguurders? Bijzondere maatschappij leven we in... Denk dat iedereen gewoon zijn handjes thuis moet houden en zich met de taken van het rechtsysteem niet moet bemoeien. Ook een meneer ven 70 staat niet boven de wet!
H. Fraanje (4-6-2016 om 09:03)
Ik denk niet dat het verstandig of wenselijk is dat mensen of opa het recht in eigen hand gaan nemen en het verkeer gaan regelen. Zij zijn daarvoor niet bevoegd. Indien dit gedrag dan uitloopt op een kloppartij vind ik dit niet minder dan het uitlokken van geweld en daar hoort juridische vervolging bij en wie weet ook wat psychische steun want wie komt er nu op dergelijke vreemde gedachten ? De verkeersregeltjes daar wist hij alles over, maar de regels dat niet iedereen politiecommandant is ? Dat wist opa dan toevallig weer niet. Die arme man is gewoon in de war.
V (3-6-2016 om 23:07)
Opa ging voor de fietser staan en pakte de fietser zijn stuur vast en toen werd er op een abnormale manier verteld dat er niet gefietst mag worden! Opa heeft erg veel geluk gehad dat hij de verkeerde niet is tegen gekomen! Opa mag nu lekker op de blaren zitten voor zijn onvolwassen gedrag en grote bemoeizucht... Laat dit soort dingen aan de politie over. Ik vergeet trouwens bijna te vermelden dat opa heel erg trots op zich zelf was. Opa zou van mij een goed geplaatste tik terug gehad hebben.
Franky (3-6-2016 om 18:19)
@ Opa, Als uw verhaal klopt, waarom heeft de 70 jarige dan geen aangifte gedaan? Iemand vastpakken en deze door elkaar schudden is geweld. Juridische definitie van geweld is "Een kracht uitoefenen van meer dan geringe betekenis tegen personen of zaken." In dat geval had de politie de 25 jarige ook moeten aanhouden. Dat er uiteindelijk een dikke sepo uit voortvloeit doet niet ter zake. Ik moet je geheel gelijk geven in die zin dat een verhaal altijd 2 kanten heeft en vaak wordt er maar 1 belicht. Klopt uw verhaal dan zijn er in der daad 2 verliezers, maar dan staat opa wel het sterkst. Kijk je naar het verhaal in de media dan is het 180 graden anders.
Samara (3-6-2016 om 18:07)
Ik denk dat die dementerende opa die denkt dat hij nog jong en fit is beter voor zijn eigen veiligheid in een gesloten afdeling geplaatst kan worden want overduidelijk is hier een gebrek, en een duidelijk gevaar voor de omgeving.
Zuster (3-6-2016 om 16:10)
Ik blijf daar ook fietsen hoor, sorry. Ik werk in de zorg en moet van hot naar her (soms is er spoed bij) zoals al eerder gezegd met de auto is het ook één doffe ellende. Dus om andere (minder valide) opaatjes en omaatjes op tijd hulp te bieden vraag ik U bij voorbaat om excuus.
Cookie-instellingen beheren