Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 226 km

OM eist ISD-maatregel voor stelende Vlissingers

Toegevoegd: 02-06-2016, 22.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 46-jarige Vlissinger L. van E. is donderdag de ISD-maatregel geëist. Dat betekent dat hij, als hij daartoe wordt veroordeeld, twee jaar in een instelling voor stelselmatige daders wordt geplaatst. Daar krijgt hij het aanbod om met hulp en cursussen aan zichzelf te werken. Wil hij dat niet, dan betekent het 'koud twee jaar zitten'.


Van E. wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar op 5 december heeft geprobeerd om in te breken in een busje waar zijn eigen gereedschap lag. Althans, zou moeten liggen, want eenmaal in het busje lag van alles, maar niet zijn gereedschap. Doordat een omwonende hem zag inbreken belde die de politie en werd Van E. ingerekend.

De 36-jarige R. I., ook uit Vlissingen, zal eveneens de ISD-maatregel moeten ondergaan, zo vindt de officier van justitie. I. had in januari en februari van dit jaar twee supermarkten bezocht en daar twee blikken bier en een reep chocolade meegenomen zonder te betalen. I. zag dat allemaal anders. Hij had inderdaad geen geld toen hij de blikken bier uit het schap haalde, maar hoopte dat iemand die voor hem zou betalen.

Toen een medewerkster hem zei dat-ie door moest lopen, dacht hij 'kat in 't blikkie' en liep hij naar de uitgang. Daar werd hij in de kraag gevat. De reep chocolade, die hij een maand later meenam, was per ongeluk in de binnenzak van zijn jas gevallen toen hij zijn mobiele telefoon daaruit wilde halen.

In beide zaken doet de rechtbank uit spraak op 16 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren