Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

Burgemeester waarschuwt voor overlast ramadan

Toegevoegd: 03-06-2016, 14.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburgse burgemeester Harald Bergmann roept via een brief mensen die aan de Ramadan meedoen rekening te houden met anderen en zo overlast te voorkomen. De brief is gepubliceerd op de site van de gemeente.


"Al meerdere jaren ervaren de omwonenden van het Palet overlast tijdens de ramadan. Deze overlast bestaat voornamelijk uit voetballen op het plein en de parkeerplaats in de nachtelijke uren. Verder is het een komen en gaan van auto’s en scooters in de nacht. Vaak ook voert een groep mannen op luide toon gesprekken bij het Palet in de nacht", zo legt de Bergmann de situatie uit.

"Er is op verschillende manieren geprobeerd deze overlast te stoppen. Uit meldingen van buurtbewoners tijdens de ramadan van 2015 blijkt dat dit niet het gewenste resultaat heeft gehad. Tijdens de ramadan van vorig jaar heb ik een brief overhandigd met een laatste waarschuwing en de aanwezigen gesommeerd per direct te stoppen met voetballen en/of het veroorzaken van geluidsoverlast op een andere manier in de omgeving van wijkcentrum het Palet. Dit jaar zal de politie uitsluitend nog handhaven", zo schrijft de burgemeester.

Bergmann laat weten dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) iedereen die tijdens de ramadan onnodig overlast of hinder veroorzaakt zal worden bekeurd en weggestuurd. "De hoogte van de bekeuring bedraagt € 140,-. In voorkomende gevallen zullen overlastgevers worden verwezen naar de Turkse moskee en het naastgelegen voetbalveld aan Het Zwin in Middelburg. Dat is de plaats waar u zich tijdens de ramadan kunt ophouden, praten en voetballen", aldus Bergmann.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (8-6-2016 om 01:01)
Goed zo, aanpakken. Je woont hier dan pas je je ook maar aan. Normale mensen slapen 's nachts om de volgende dag te gaan werken, wie geeft je het recht om ze uit hun slaap te houden?
Kees (5-6-2016 om 14:54)
Ramadan afschaffen? haha ja goed idee!!! Hoe ga je dat controleren? zorgen dat niemand de deur uitgaat met een lege maag en de rest van de dag een gevulde maag heeft? Ik ben er voorstander van, einde van de honger en armoede voor velen mensen als ze verplicht met een volle buik moeten rondlopen.
Ano (5-6-2016 om 10:00)
Gatver sommige mensen die hier reageren wauw wist niet dst er zoveel haat is tegen ons. Ga je billen wassen willem en al die andere die nonsens reacties schrijven. En wanneer dringt het in je domme kaaskop hoofd door dst ramadan het laatste is waar je zwarte piet mee kan vergelijken leeghoofd. Echt bah zulke mensen!!!
van Huilbergen (4-6-2016 om 16:17)
de burgernietmeester waarschuwt of anders, anders wat ? sluit hij dan het buurtcentrum net als in Ede ? Maar goed, ga de confrontatie maar eens een keer aan na jaren zonder ballen, we zullen wel zien of het alleen maar weer lege woorden en beloftes zijn of ook daden. Eerst zien, dan geloven.
Anoniem (4-6-2016 om 16:07)
Ik snap er nog steeds niets van, de hele dag niet eten en dan tot diep in de nacht rondhangen, slapen die mensen dan overdag of zo ? Moeten die dan niet werken overdag of werken die snachts maar wat doen ze dan op straat hangen ? Een ander komt wel fit op zijn werk en hoe komt het toch dat sommige groeperingen moeilijker aan werk komen zeg. Niet integreren past niet in onze participatiemaatschappij dus horen ze niets te krijgen, zo was het toch ? Of geld dat alleen voor mensen die op tijd naar hun bed gaan want dan zak ik nog ff door
P (4-6-2016 om 15:50)
Petje af voor de mensen die objectief reageren zonder haar in hun ogen. De burgemeester weet dat je dit gewoon moet aanpakken onderling, Dit zo openbaar doen is ook een beetje provoceren en al bij voorbaat het in een kwaad daglicht zetten. En tevens wil deze burgemeester een wit voetje halen door als één van de zoveelste te zijn "die wel zijn mening durft te geven" En ik kon vannacht ook niet slapen vanwege die kl*te boot voor de kust die het nodig vond om 100 keer zijn hoorn te laten gaan midden in de nacht voor een stad, onacceptabel!!!! :D
Cookie-instellingen beheren