Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 58 km

Mannen vast na vondst wietkwekerijen

Toegevoegd: 04-06-2016, 14.32 uur
Door: Roland de Jong

KOEWACHT - Vrijdagavond zijn door de politie twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij hennepteelt in twee panden aan de Nieuwstraat in Koewacht. De beide verdachten zitten nog vast.


De politie kwam de wietkwekerij op het spoor nadat de eigenaar van de panden meldde dat hij in één van de panden een hennepkwekerij had aangetroffen. Kort na die melding werden in beide panden meerdere kweekruimtes aangetroffen. "In totaal zijn er 403 planten geteld", zo zegt een politiewoordvoerder.

Volgens de politie werd de stroom buitenom de meter afgenomen. "Een monteur van netwerkbedrijf Enduris heeft bovendien vastgesteld dat er sprake was van brandgevaar en gevaar voor elektrocutie. Hij heeft de installatie veilig gesteld", aldus de politie.

Alle hennepplanten en kweekmaterialen zijn afgevoerd en ter vernietiging aangeboden. Het netwerkbedrijf doet aangifte van diefstal stroom. Beide verdachten, een 24-jarige man uit Ter Apel en een 34- jarige man uit Praag, zitten nog vast voor verhoor en verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (4-6-2016 om 15:37)
En nu maar hopen dat de zo eerlijke eigenaar Geen verbod krijgt op de verhuur van zijn woning Zoals de eigenaars van de friettent uit Vlissingen Die mensen zullen nooit meer een wietkwekerij aangeven zoals ze behandeld door de gemeente en justitie
Cookie-instellingen beheren