Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Politie bekeurt hard- en drankrijders

Toegevoegd: 05-06-2016, 16.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens verkeerscontroles heeft de politie dit weekeinde op verschillende locaties in de provincie hardrijders bekeurd. Ook werden mensen betrapt die onder invloed van alcohol reden.


Tussen 01.00 en 04.00 uur werd gecontroleerd op de ’s-Gravenpolderseweg bij Goes. Van de 58 passanten reed ongeveer een derde te hard. In totaal 17 mensen gingen op de bon. Eén van hen reed 74 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur de limiet is.

Op de rotonde bij de Kloegingseweg werd tegelijkertijd een alcoholcontrole gehouden. Er werden in totaal 42 blaastesten afgenomen. Een 61-jarige man uit Kloetinge kreeg een boete van 334 euro omdat hij bijna 1,5 maal de toegestane alcohollimiet had overschreden. De man kreeg ook een algeheel rijverbod van twee uur.

Rondom het Vestrockfestival in Hulst werd ook gecontroleerd. Zaterdag werd op de Spoorweg vanaf 22.00 uur drie uur lang gecontroleerd op snelheid en alcoholgebruik. Ter plekke werden 65 bekeuringen uitgedeeld. Eén van de 350 passanten reed met maar liefst 148 kilometer per uur langs een radarauto. “Deze stond voor de luchtverplaatsing op de banden te schudden”, aldus de politie.

Tijdens de alcoholcontrole die tegelijkertijd werd gehouden werden ook drie mensen betrapt die te veel alcohol op hadden. In totaal werden er 108 blaastesten afgenomen. “Een 51-jarige vrouw uit Assenede (B) had geluk. Zij had wel alcohol gedronken maar kwam niet boven de toegestane limiet uit en mocht dus haar weg vervolgen”, aldus de politie.

Een 27-jarige man uit Graauw bleek bijna 2,1 (= 475 Ug/l) maal teveel alcohol gedronken te hebben. Naast een rijverbod van vier uur kreeg hij ook nog een boete van 500 euro. Als extra maatregel moet hij een verplichte alcoholcursus ondergaan.

Een scooterrijder die dacht de dans te ontspringen is later alsnog door de politie aangehouden. Hij reed bij de controleplaats dwars over een vluchtheuvel, kwam ten val maar ging er vervolgens alsnog met hoge snelheid vandoor. “Uiteindelijk is hij in Axel opgespoord. Daar werd ook duidelijk waarom hij de controle wilde ontwijken. Hij bleek namelijk meer dan 3 maal de toegestane alcoholwaarde (=685 Ug/l) te hebben overschreden”, aldus een politiewoordvoerder.

Na een korte pauze werd ter in de nacht van zaterdag op zondag ter plekke ook nog twee uur lang gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Van de 23 gecontroleerde automobilisten bleek alleen een 19-jarige man uit Terneuzen teveel gedronken te hebben. Hij blies 140 U/gl terwijl voor hem als beginnend bestuurder 88 U/gl de limiet is. De man mocht pas na een uur verder rijden en heeft daarboven op een boete gekregen van 300 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren