Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 314 km

RIVM onderzoekt onwelwordingen verkeerstoren

Toegevoegd: 05-06-2016, 20.27 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoekt hoe vannacht in de nautische verkeerstoren in Hansweert twee personen onwel konden worden.


Vannacht werd rond 03.10 uur groot alarm geslagen nadat schepen geen contact meer konden krijgen met de verkeersleiders in de post aan de Kanaalweg en het ook de politie niet lukte om contact te leggen. In het gebouw aan de Westerschelde werden twee onwel geworden verkeersleiders aangetroffen.

Er kwamen drie ambulances, drie brandweervoertuigen en een traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen. Eén van de personen was er ernstig aan toe en moest met behulp van een ladderwagen uit de toren worden gehaald. De beide slachtoffers zijn met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van de twee mannen is inmiddels weer thuis.

De brandweer heeft ter plekke metingen gedaan maar geen bijzondere waarden gemeten. Het RIVM heeft daarom vandaag aanvullend onderzoek gedaan in de toren. De resultaten hiervan worden morgen verwacht. Andere verkeerstorens hebben vanwege het incident de coördinatie van het scheepvaartverkeer tijdelijk op zich genomen.

Zie ook:
Personen onwel in verkeerstoren   (05-06-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jaapverb (6-6-2016 om 11:12)
ben heel erg benieuwd wat dit te betekenen had en of dit ook een staartje krijgt voor de werkgever.dit is toch spookachtig?
wim (6-6-2016 om 07:12)
Wat een vreemd ongeval wat hier gebeurt is en dan allebei de personen onwel zijn geworden.
Cookie-instellingen beheren