Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Man troggelde 45.860 euro af van vrouwen

Toegevoegd: 06-06-2016, 22.01 uur - Update: 07-06-2016, 12.04 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 43-jarige H. N. uit Vlissingen zou zes maanden de cel in moeten en als stok achter de deur moet hem nog eenzelfde periode voorwaardelijk worden opgelegd vanwege oplichting. Dat vindt althans het Openbaar Ministerie (OM). N. zou in totaal tienduizenden euro's hebben afgetroggeld van goedgelovige vrouwen.


Officier van justitie W. Suijkerbuijk maandag op de zitting van de rechtbank In Middelburg. N., die zegt zich door blokkades niet alles meer te herinneren, wordt ervan verdacht in 2011 en 2012 zeker zes vrouwen te hebben opgelicht. Via de datingsites Lexa.nl, alleenstraandemoeders.nl en Badoo legde hij contact met vrouwen en wist ze met allerlei verzinsels geld af te troggelen.

Of hij stond met ellendige autopech langs de weg en moest stante pede geld hebben, hij moest zorgen voor zijn gehandicapte broer en had dringend geld nodig, hij moest naar Marseille voor zijn huis of naar Berlijn voor zijn beleggingsrekening en had goede en vooral goed betaalde banen. Alleen zat-ie even krap bij kas en wat hij leende zou ook worden terugbetaald.

Ook was hij steenrijk. De waarheid was dat hij al vijf jaar dakloos was en geen onderkomen had. Alles bij elkaar wist hij zo'n 45.860 euro bij elkaar te sprokkelen. Zo ging een vrouw uit Den Dunne voor 38.480 euro het schip in en betaalde een vrouw via de site alleenstaande moeders 4.580 euro. Vrouwen uit Sas van Gent en Vlissingen betaalden bedragen van 1.000 en 1.800 euro.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (7-6-2016 om 23:23)
Ik heb ook zo iets meegemaakt. Het ging wel om minder dan 1000 euro maar zat toch zeker tussen de 300 en 500 euro in totaal. Had alleen geen idee dat je daar ook aangifte van kom doen want ja uiteindelijk was ik degene die zo stom was om zijn zielige verhalen te geloven en ik was zo stom hem dat geld te lenen. Want ik mu een jaar ernaa nog altijd niet terug heb. En ook nooit meer terug krijg ben ik bang.
wim (7-6-2016 om 07:06)
Hoe bestaat het dat zo'n mafkees dat voor elkaar krijgt om bij vrouwen dat reuzen bedrag wist te stelen het zal mij benieuwen wat voor straf hij daar voor krijgt maar van een kikker kunt geen veren worden geplugt
Cookie-instellingen beheren