Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburger moet naar psychiatrische inrichting

Toegevoegd: 06-06-2016, 22.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 23-jarige A. A. uit Middelburg is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden, opname in een psychiatrische inrichting en daarna nog begeleiding.


A., die alles heeft erkend, werd ervan verdacht eind juli vorig jaar tijdens een ruzie met zijn zus een schoen tegen haar hoofd te hebben gegooid. Ook had hij zijn vader wat klappen en trappen gegeven en had hij zijn ouders bedreigd. Ook bekende hij in Goes bij een supermarkt enkele blikjes drank zonder betalen te hebben meegenomen.

Volgens de gedragsdeskundigen lijdt A. aan psychoses en is hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Met uitzondering van de proeftijd, die de rechtbank op drie jaar stelde in plaats van de gevorderde twee jaar, had de officier van justitie eenzelfde straf geëist.

Zie ook:
OM eist vier maanden tegen Middelburger (23-05-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (6-6-2016 om 22:27)
straf is zwaarder dan bij moord
Cookie-instellingen beheren