Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 23 km

Geen schadelijke stoffen in verkeerspost

Toegevoegd: 07-06-2016, 15.06 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - In de nautische verkeerspost in Hansweert waar zondag twee verkeersleiders onwel werden zijn door zowel het RIVM als het TNO geen schadelijke stoffen aangetroffen. Dat zegt Rijkswaterstaat.


Nadat schepen geen contact meer konden krijgen met de verkeersleiders in de toren en het ook de politie niet lukte om contact te leggen werd groot alarm geslagen. In het gebouw werden twee onwel geworden verkeersleiders aangetroffen. Eén van de personen was er ernstig aan toe en moest met behulp van een ladderwagen uit de toren worden gehaald.

De beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van de twee is inmiddels weer thuis. Metingen van de brandweer leverden niets op. Het RIVM startte daarom een aanvullend onderzoek. Volgens Rijkswaterstaat is hierbij niets bijzonders geconstateerd. "Achteraf lijkt de onwelwording van de twee medewerkers een ongelukkige samenloop van omstandigheden te zijn geweest", aldus een woordvoerder.

De beide mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Eén van hen kon zondag in de loop van de dag het ziekenhuis al weer verlaten. Zijn collega ligt nog in het ziekenhuis. "Om privacyredenen worden geen nadere mededelingen gedaan", aldus de woordvoerder.

Tijdens de sluiting van de verkeerspost Hansweert heeft de verkeersbegeleiding plaatsgevonden door een verkeersleider vanuit het Schelde Coördinatiecentrum in Vlissingen. Ook was er een verkeersleider aan boord van een vaartuig van Rijkswaterstaat om de scheepvaart bij de sluizen te kunnen begeleiden. De toren is vandaag weer in gebruik genomen. Rijkswaterstaat benadrukt dat de veiligheid van de scheepvaart en de omgeving niet in het geding is geweest.

Zie ook:
RIVM onderzoekt onwelwordingen verkeerstoren (05-06-2016)
Personen onwel in verkeerstoren   (05-06-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (9-6-2016 om 10:39)
@piet, dat zijn maar geruchten. Gewoon het onderzoek afwachten. Het is namelijk best mogelijk dat die twee medewerkers allebei tegelijk ziek zijn geworden, zonder dat er iets vreemds aan de hand is...
Mike (8-6-2016 om 17:02)
Heeft er ooit iemand gehoord dat je bewusteloos kunt raken van eten? Wat een achterlijke opmerking
piet (8-6-2016 om 07:26)
Jammer dat de medewerker van Rijkswaterstaat geen openheid van zaken geeft. In de wandelgangen doet het gerugd dat 1 medewerker onwel is geworden (denk aan hersenbloeding) en dat zijn collega lag te slapen (wat niet de bedoeling is ) en zodoende waren ze niet bereikbaar de andere collega heeft de deur opengedaan voor de hulpverlening omdat hij wakker werd van al het geluid van deuren openbreken maar ja als je zegt dat je lag te slapen kost dit misschien wel je baan dus kan je beter doen alsof je ook onwel was.
Peet (7-6-2016 om 22:11)
Benieuwd of wij er ooit nog iets van horen !!!! Ik zeg , openheid van zaken !!!! Om privacy redenen geen verdere mededelingen klinkt natuurlijk ook al heel verdacht.
Fred (7-6-2016 om 21:10)
Misschien hadden ze eten laten brengen wat hun niet goed bevallen is.
kees (7-6-2016 om 20:20)
Inderdaad er zijn geen schadelijke stoffen aangetroffen omdat de brandweer het raam open gezet had. Dit nadat de 2 medewerkers bewusteloos waren geraakt en niet meer konden reageren op oproepen van boten of alarm konden slaan. De reden dat de mensen ineens bewusteloos zijn geraakt i niet gevonden. Toch vreemd. De warmte kan het niet zijn want dan raak je niet tegelijk bewusteloos. Eten denk ik ook niet maar kan. In dat geval is het een voedselvergiftiging geweest maar dat is aan toonbaar dus kan niet. Ik denk toch een gas
Cookie-instellingen beheren