Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 76 km

Zoektocht vermiste duiker gaat verder

Toegevoegd: 12-06-2016, 11.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

SCHARENDIJKE - Duikers zoeken vandaag verder naar de vermiste duiker aan de Kloosternol bij Scharendijke. Zaterdagavond is er tot 22.00 uur gezocht.


Na 22.00 uur was het zicht was te slecht om de operatie voort te zetten. Vandaag gaat de zoekactie verder met gespecialiseerde zoekapparatuur. De kustwacht gaat ervan uit dat de man niet meer in leven is.

Kort voor 16.30 uur zaterdagmiddag werd er bij de Kustwacht een man als vermist was opgegeven na een duik net buiten de haven van Scharendijke. Het zou gaan om een man die al 1,5 uur zoek was. De Kustwacht startte een grootschalige zoekactie. Het zoekgebied was gisteren ongeveer 60 meter van de duiksteiger van de haven van Scharendijke, een populaire duiklocatie.

Volgens de Kustwacht hebben duikers van de Marine twee duiken uitgevoerd, zonder resultaat. De Marine werd verder bijgestaan door een reddingboot van de KNRM, een politieboot en twee duikers die op eigen initiatief zijn gaan zoeken. Vandaag wordt er verder gezocht naar het stoffelijk overschot van de man. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Zie ook:
Duiker vermist bij Scharendijke  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (13-6-2016 om 07:08)
Duiken kan dan een mooie sport zijn maar het kost toch telkens weer slachtoffers waar wel misschien een rede voor te zijn maar zo ook dit weekeinde weer opnieuw het leven koste door deze liefhebberij duiken.
henkjan (12-6-2016 om 20:17)
hee kees als je nou iets schrijft zorg dan wel dat het klopt 10 meter klopt niet en 23 oke al niet :(
Kees (12-6-2016 om 13:32)
Moeilijke zaak het water is daar ruim 23 meter diep. Er is ook al een wrak op 23 meter gelegd waar vaak naar gedoken word en misschien kan je nog dieper. Vandaar dat de marine aanwezig is om te duiken. Die hebben ervaring in diepzee duiken. Volgens mij mag de brandweer maar tot 10 meter wat genoeg is voor die mannen. Dieper is echt zwaar werk
Cookie-instellingen beheren