Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 106 km

Man krijgt 8 maanden voor poging doodslag

Toegevoegd: 13-06-2016, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De twintigjarige R. van den H. uit Heusden, die wordt verdacht van poging doodslag plus twee mishandelingen, is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan tien voorwaardelijk.


Er was achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Daarnaast moet de Heusdenaar zijn slachtoffer in plaats van de geëiste 5.678 euro een bedrag van 3.222 euro aan schadevergoeding betalen.

In de nacht van 29 november vorig jaar bevonden Van den H.  en zijn neef zich in de nacht van 29 november in een café in Hulst en waren dermate vervelend dat ze de deur uit werden gezet. Bij die actie kregen twee meisjes een kopstoot. Bij het volgende café was het al meteen mis.

Zonder enige aanleiding stak Van den H. met een mes een 30-jarige man uit Westdorpe in zijn nek, met als gevolg een snee van elf centimeter. Als antwoord daarop deelde zijn slachtoffer wat rake klappen en trappen uit en raakte Van den H. enige tijd bewusteloos.

Tijdens de behandeling van de zaak zei Van den H. zich van het hele gebeuren niets meer te herinneren.

Zie ook:
OM eist jaar celstraf voor steekpartij (30-05-2016)
Man langer vast voor poging doodslag (01-03-2016)
Drie arrestaties na steekpartij Hulst (29-11-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rene (14-6-2016 om 17:04)
Poging doodslag en 2 mishandelingen en daar krijg je maar liefst 8 maanden cel voor.......zozo, wat een zware straf.......belachelijk. Wordt steeds gekker met die zogenaamde rechtspraak, dit heeft niks meer met recht te maken. Straf zulke lui eens ipv die micky mouse strafjes
Cookie-instellingen beheren