Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Aannemers dodelijk bedrijfsongeluk vrijgesproken

Toegevoegd: 13-06-2016, 15.32 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De aannemers Uhde uit Dortmund en Hertel uit Leipzig zijn maandag vrijgesproken van een arbeidsongeval in 2011 in Sluiskil. Bij dat ongeval kwamen twee lassers om het leven. Tegen de bedrijven was elk een boete van 200.000 euro geëist.


De mannen, Bosniërs, waren bezig met laswerkzaamheden aan een tank voor de nieuwe fabriek Ureum 7 op het terrein van Yara in Sluiskil. Die tank was volgelopen met formeergas. Dat gas zorgt ervoor dat er onvoldoende zuurstof in de ruimte is. Beide mannen werden levenloos in de tank aangetroffen. De lassers werkten via het Bosnische RMLH, de onderaannemer van Hertel. Hertel was weer een onderaannemer van Uhde, de hoofdaannemer.

De rechtbank sprak beide bedrijven vrij omdat ze niet konden weten dat de mannen de tank in zouden gaan, er strenge veiligheidsregels daarover waren en dat er voor de mannen ook geen reden was om de tank te betreden. Bovendien waren de mannen ervaren lassers.

Zie ook:
OM eist 2 ton voor dodelijk bedrijfsongeluk (18-04-2016)
Doden bij bedrijfsongeval Yara   (18-04-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. Wisse (14-6-2016 om 00:15)
Een raar verhaal, zeker daar het ervaren lassers waren en toch van niets wisten?
Peter (13-6-2016 om 21:10)
Beste andere Peter, Vreemde reactie ik neem aan dat die lassers niet zomaar dachten laat ik eens een stukje gaan lassen in een tank er is toch niemand in de buurt. MAW die mannen doen niet zomaar iets. Het is aan de overheid om dit te onderzoeken en met bewijs te komen en als er grove fouten zijn gemaakt dan is zeker bij een bedrijfsongeval een sanctie op zijn plaats.
p (13-6-2016 om 17:46)
Wat heeft dit ongeluk te maken met de uitspraak -Bovendien waren de mannen ervaren lassers- ???
peter de quaak (13-6-2016 om 15:59)
Maar ja, in Nederland gaat men over lijken. De (R)overheid rook geld, justitie voerde het uit en zo kwam het dat er iemand veroordeeld moest en zou worden. Want ja hoe moet je anders aan je geld komen als overheid. Schandalig! Dat er mensen zijn overleden is al erg genoeg. Moet je dan ook nog bedrijven en mensen die niets weten aan klagen. Amerikaanse toestanden. En dat rept over normen en waarden.
Cookie-instellingen beheren